Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανυποχώρητο το Παρίσι έναντι των απειλών των τζιχαντιστών

Ανυποχώρητο το Παρίσι έναντι των απειλών των τζιχαντιστών

«Τίποτα δεν θα κάνει την κυβέρνηση να υποχωρήσει» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, απαντώντας στις απειλές που εκτόξευσε το Ισλαμικό Κράτος κατά της χώρας του, αλλά και άλλων χωρών που συμμετέχουν στη διεθνή συμμαχία. Την ίδια ώρα, πάντως, ο Γάλλος ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι η το Παρίσι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές επί συριακού εδάφους.

«Τίποτα δεν θα κάνει την κυβέρνηση να υποχωρήσει» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, απαντώντας στις απειλές που εκτόξευσε το Ισλαμικό Κράτος κατά της χώρας του, αλλά και άλλων χωρών που συμμετέχουν στη διεθνή συμμαχία.

«Τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε σήμερα θέσει σε χρήση στόχο έχουν να αντιδράσουμε σε αυτήν την απειλή. Και τίποτα, το υπογραμμίζω, τίποτα, ούτε οι απειλές εναντίον των Ευρωπαίων, εναντίον των Γάλλων, από μια εγκληματική, τρομοκρατική οργάνωση, που χρησιμοποιεί τον τρόμο, τίποτα δεν θα μας κάνει να υπαναχωρήσουμε από αυτήν την αποφασιστικότητα» υπογράμμισε ο Μανουέλ Βαλς.

Οι τζιχαντιστές κάλεσαν τους μουσουλμάνους να σκοτώνουν πολίτες -κυρίως αμερικανούς και γάλλους- των χωρών που έχουν συγκροτήσει το διεθνή συνασπισμό που έχει ως στόχο να πολεμήσει την εξτρεμιστική οργάνωση στο Ιράκ και τη Συρία.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Γάλλος ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι η το Παρίσι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές επί συριακού εδάφους.

«Συμμετέχουμε στην επιχείρηση αεροπορικής υποστήριξης στο Ιράκ (εναντίον των τζιχαντιστών), στη Συρία βοηθάμε την αντιπολίτευση. Αυτή είναι η θέση μας και δεν αλλάζει» είπε ο Φαμπιούς ενώπιον του κέντρου μελετών CFR (Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων) στη Νέα Υόρκη.

Η Γαλλία είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που έχει μέχρι στιγμής πάρει μέρος στην εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ στο βόρειο Ιράκ, όμως έχει αποκλείσει να κάνει το ίδιο στη Συρία.

«Έως σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει αναφέρει ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να κάνουμε το ίδιο (στη Συρία) όμως ότι θα βοηθήσουμε τη μετριοπαθή αντιπολίτευση» υπενθύμισε ο Φαμπιούς.

Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΕΞ κάλεσε τους γάλλους που κατοικούν ή σκοπεύουν να επισκεφθούν περίπου 30 χώρες να «επιδεικνύουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή» μετά τις απειλές που εκτόξευσε το Ισλαμικό Κράτος.

Πρόκειται για χώρες στη βορειοδυτική-βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την υποσαχάρια Αφρική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024