Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για μεγάλες ζημιές στον εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού μιλά ο Ποροσένκο

Για μεγάλες ζημιές στον εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού μιλά ο Ποροσένκο

Με μελανά χρώματα περιγράφει ο ουκρανός πρόεδρος την κατάσταση στις αποθήκες και τους όρχους του στρατού: «Το 60 με 65% του στρατιωτικού εξοπλισμού στην πρώτη γραμμή έχει καταστραφεί» λέει, επιμένοντας τόσο στο ειρηνευτικό σχέδιο αλλά και στην «ανάγκη ετοιμότητας» σε περίπτωση που αυτό δεν ευοδώσει. Το Κίεβο ανέφερε πως «δεν μπορεί να υπάρξει νίκη με αμιγώς στρατιωτικά μέσα», λέγοντας πως «όσο περισσότεροι ουκρανοί στρατιώτες αναπτύσσονται, τόσο πληθαίνουν οι στρατιώτες από τη Ρωσία».

Με μελανά χρώματα περιγράφει ο ουκρανός πρόεδρος την κατάσταση στις αποθήκες και τους όρχους του στρατού: «Το 60 με 65% του στρατιωτικού εξοπλισμού στην πρώτη γραμμή έχει καταστραφεί» λέει, επιμένοντας τόσο στο ειρηνευτικό σχέδιο αλλά και στην «ανάγκη ετοιμότητας» σε περίπτωση που αυτό δεν ευοδώσει.

Υπερασπιζόμενος το σχέδιο για ειρηνευτική συμφωνίας, ο Π.Ποροσένκο ανέφερε πως «δεν μπορεί να υπάρξει νίκη με αμιγώς στρατιωτικά μέσα».

Ο ουκρανός πρόεδρος τόνισε πως «όσο περισσότεροι ουκρανοί στρατιώτες αναπτύσσονται, τόσο πληθαίνουν οι στρατιώτες από τη Ρωσία». Η Μόσχα αρνείται ότι έχει κινητοποιήσει δυνάμεις της στην ανατοιλκή Ουκρανία.

Ο ουκρανός πρόεδρος μίλησε σε συνέντευξη Τύπου μετά την επιστροφή του από την Ουάσινγκτον. Ο Ποροσένκο είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ παροχή οπλισμού στις ουκρανικές δυνάμεις, αίτημα όπως που η αμερικανική κυβέρνηση δεν ικανοποίησε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024