Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Αφγανιστάν

Συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Αφγανιστάν

Οι αντίπαλοι προεδρικοί υποψήφιοι στο Αφγανιστάν κατέληξαν στην πολυαναμενόμενη συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά το πολιτικό χάος που ακολούθησε τις βουλευτικές εκλογές και τις αλληλοκατηγόριες για νοθεία. Η συμφωνία υπογράφεται την Κυριακή ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων της επανακαταμέτρησης των ψήφων των προεδρικών εκλογών.

Οι αντίπαλοι προεδρικοί υποψήφιοι στο Αφγανιστάν κατέληξαν στην πολυαναμενόμενη συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά το πολιτικό χάος που ακολούθησε τις βουλευτικές εκλογές και τις αλληλοκατηγόριες για νοθεία.

Η παρατεταμένη πολιτική κρίση αποσταθεροποίησε περαιτέρω το Αφγανιστάν τη στιγμή που οι στρατιωτική συμμαχία υπό τις ΗΠΑ ετοιμάζεται για την απόσυρση του μεγαλύτερου αριθμού των στρατευμάτων της στα τέλη του 2014, με το Αφγανιστάν να αναλαμβάνει την ευθύνη αντιμετώπισης της βίας των Ταλιμπάν.

Εκπρόσωπος του προεδρικού υποψηφίου Ασράφ Γκάνι δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας το βράδυ του Σαββάτου ότι επιλύθηκε «το 100%» των εναπομείναντων ζητημάτων και αμφότερες οι πλευρές επικύρωσαν τη συμφωνία.

Την οριστικοποίηση της συμφωνίας επικύρωσε και ο εκπρόσωπος του νυν προέδρου Χαμίντ Καρζάι. Η συμφωνία υπογράφεται την Κυριακή ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων της επανακαταμέτρησης των ψήφων των προεδρικών εκλογών.

Εκπρόσωποι του έτερου προεδρικού υποψηφίου, πρώην υπουργού Αμπντάλα Αμπντάλα, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο, μεταδίδει το Reuters.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024