Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νοσταλγός της Θάτσερ ο Ρέντσι, δηλώνει η επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου

Νοσταλγός της Θάτσερ ο Ρέντσι, δηλώνει η επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου

Απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξαν στις 8 Νοεμβρίου τα ιταλικά συνδικάτα για το συνεχιζόμενο «πάγωμα» των αποδοχών και την μη ανανέωση των συμβάσεων των δημοσίων υπαλλήλων.  Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Ρέντσι με τα ιταλικά συνδικάτα. «Έχω την εντύπωση ότι ο Ρέντσι έλκεται υπερβολικά από τις θέσεις και το μοντέλο της Θάτσερ» δήλωσε η επικεφαλής του συνδικάτου Cgil.

Απεργιακή κινητοποίηση προκήρυξαν στις 8 Νοεμβρίου τα ιταλικά συνδικάτα για το συνεχιζόμενο «πάγωμα» των αποδοχών και την μη ανανέωση των συμβάσεων των δημοσίων υπαλλήλων.

Την απεργία προκήρυξαν τα τρία μεγαλύτερα ιταλικά συνδικάτα (Cgil, Cisl και Uil), εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή τους στο «πάγωμα» των συμβάσεων και των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας, το οποίο εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά το 2010 και θα ισχύσει και το 2015.

Τα ιταλικά συνδικάτα τονίζουν ότι χωρίς την αναπροσαρμογή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στο κόστος ζωής, δεν μπορεί να τονωθεί η οικονομική ισχύς των πολιτών και να επιτευχθεί, τελικώς , η ανάκαμψη για την οποία συνεχίζει να κάνει αδιάκοπα λόγο η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, πιο ευνοϊκής μεταχείρισης πρόκειται να τύχουν τα στελέχη της αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, κατά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποφασίστηκε να διατεθεί 1 εκατ. ευρώ για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι τις περασμένες εβδομάδες, συνδικαλιστές της ιταλικής αστυνομίας και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας είχαν αναφερθεί σε «θεαματικές πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας», σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτά τα βασικά οικονομικά τους αιτήματα.

Οι δηλώσεις χαρακτηρίστηκαν «ανεύθυνες» από τον Ματέο Ρέντσι.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αντιπαράθεση του Ματέο Ρέντσι με τα ιταλικά συνδικάτα. «Έχω την εντύπωση ότι ο Ματέο Ρέντσι έλκεται υπερβολικά από τις θέσεις και το μοντέλο της [συντηρητικής πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μάργκαρετ] Θάτσερ» δήλωσε πριν λίγο η Σουζάνα Καμούσο, επικεφαλής του συνδικάτου Cgil.

«Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα, με συμβάσεις αορίστου χρόνου» πρόσθεσε η ίδια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024