Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έντ Μίλιμπαντ: Ψήφος αλλαγής για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο

Έντ Μίλιμπαντ: Ψήφος αλλαγής για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βρετανία Εντ Μίλιμπαντ ανακοίνωσε ότι οι Εργατικοί δεσμεύονται να παραχωρήσουν περισσότερες εξουσίες στα τέσσερα έθνη που συγκροτούν το Ηνωμένο Βασίλειο έπειτα από την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Χαιρέτισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι αυτή ήταν μία ψήφος για αλλαγή σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βρετανία Εντ Μίλιμπαντ ανακοίνωσε ότι οι Εργατικοί δεσμεύονται να παραχωρήσουν περισσότερες εξουσίες στα τέσσερα έθνη που συγκροτούν το Ηνωμένο Βασίλειο έπειτα από την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Χαιρέτισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι αυτή ήταν μία ψήφος για αλλαγή σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η αποκέντρωση δεν είναι μία καλή ιδέα μόνο για τη Σκωτία και την Ουαλία, είναι καλή ιδέα για την Αγγλία και για τη Βόρεια Ιρλανδία» είπε ο ηγέτης των Εργατικών σε ομιλία του στη Γλασκώβη.

Απευθυνόμενος στους Σκωτσέζους που ψήφισαν υπέρ της ανεξαρτησίας, ο Μίλιμπαντ είπε: «Το Εργατικό Κόμμα είναι αποφασισμένο να δείξει μέσα στα επόμενα χρόνια ότι μπορεί να είναι το όχημα για τις ελπίδες, τα όνειρά σας, τις φιλοδοξίες για μία καλύτερη ζωή για εσάς, μία καλύτερη ζωή για τη Σκωτία και μία καλύτερη ζωή για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «αν οι πολίτες ψήφισαν ναι ή όχι σε αυτό το δημοψήφισμα, ας είμαστε απολύτως ξεκάθαροι, αυτή ήταν μία ψήφος για αλλαγή. Γνωρίζουμε ότι η χώρα μας χρειάζεται να αλλάξει τον τρόπο διακυβέρνησής της και γνωρίζουμε ότι η χώρα μας χρειάζεται να αλλάξει τα πρόσωπα που την κυβερνούν.

«Θα παραχωρήσουμε περισσότερες εξουσίες για ένα ισχυρότερο σκωτσέζικο Κοινοβούλιο, μία ισχυρή Σκωτία. Και γνωρίζω ότι όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων θα εκπληρώσουν αυτή τη δέσμευσή τους. Θα εκπληρώσουμε επίσης την επιθυμία για αλλαγή στην Αγγλία, την Ουαλία, ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο Μίλιμπαντ πρόσθεσε: «Αυτή ήταν μία ψηφοφορία για αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη. Μία ψηφοφορία για το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας, για το σύστημα κοινωνικής μας πρόνοιας. Ήταν μία ψηφοφορία [που κατέληξε] υπέρ του ‘όχι’ γιατί γνωρίζουμε ότι μαζί είμαστε καλύτερα».

Από την πλευρά του, ο ηγέτης του Κόμματος της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε στο BBC πως «ο τρόπος που χειρίστηκε [το δημοψήφισμα] από την αρχή το Ουέστμινστερ ήταν χαώδης»

«Δόθηκαν μία σειρά από υποσχέσεις εκ μέρους των Άγγλων. Οι Άγγλοι αποτελούν το 86% του πληθυσμού αυτής της ένωσης, έχουν μείνει έξω απ’ όλο αυτό [αναφερόταν στην αποκαλούμενη ‘Φόρμουλα Μπάρνετ’, με βάση την οποία καθορίζεται η κατανομή δημοσίων δαπανών στο Ηνωμένο Βασίλειο] τα τελευταία 18 χρόνια […]αυτό που επιθυμούν οι περισσότεροι Άγγλοι είναι μία δίκαιη διευθέτηση»

Ο Φάρατζ υποστήριξε ακόμη ότι «θα πρέπει να έχουμε Άγγλους βουλευτές να ψηφίζουν μόνο για ζητήματα της Αγγλίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024