Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Άσκοπες οι απόπειρες άσκησης πίεσης στη Ρωσία» λέει ο Μεντβέντεφ

«Άσκοπες οι απόπειρες άσκησης πίεσης στη Ρωσία» λέει ο Μεντβέντεφ

Ο ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Μόσχα είναι «έτοιμη να ακούσει την ΕΕ και τις ΗΠΑ, εάν μάθουν να ακούν τη Ρωσία», λέγοντας, με φόντο τις κυρώσεις, πως «ιστορικά, έχουν αποτύχει οι απόπειρες να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία». Την ίδια ώρα, το υπουργείο Φυσικών Πόρων αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς σε ξένες εταιρείες ενέργειας ως απάντηση στις κυρώσεις. Παράλληλα, η Ρωσία απειλεί την Ουκρανία με υψηλότερους δασμούς εάν επιταχυνθεί η εμπορική διασύνδεση με την ΕΕ.

Ο ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Μόσχα είναι «έτοιμη να ακούσει την ΕΕ και τις ΗΠΑ, εάν μάθουν να ακούν τη Ρωσία», λέγοντας, με φόντο τις κυρώσεις, πως «ιστορικά, έχουν αποτύχει οι απόπειρες να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία».

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Φυσικών Πόρων αναφέρει ότι δεν σκοπεύει να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς σε ξένες εταιρείες ενέργειας ως απάντηση στις κυρώσεις. Παράλληλα, η Ρωσία απειλεί την Ουκρανία με υψηλότερους δασμούς εάν επιταχυνθεί η εμπορική διασύνδεση με την ΕΕ.

«H ιστορία έχει δείξει ότι κάθε απόπειρα να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία υπήρξε άσκοπη» υποστήριξε ο Μεντβέντεφ μιλώντας την Παρασκευή σε συνέδριο στο Σότσι. Η Μόσχα, είπε, είναι «έτοιμη να ακούσει την ΕΕ και τις ΗΠΑ, εάν κι εκείνες μάθουν να ακούν τη Ρωσία».

Ο ρώσος πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως «η ενίσχυση του ρόλου της χώρας μας στην περιοχή της Ασίας συμβάλλει χωρίς αμφιβολία στην ενίσχυση της θέσης μας και σε άλλα μέρη του κόσμου, της Δύσης συμπεριλαμβανομένης».

Την ίδια στιγμή, ανέφερε πως έχει ήδη υπογράψει διάταγμα για επιβολή δασμών στα ουκρανικά προϊόντα το οποίο όμως δεν θα τεθεί σε ισχύ παρά μόνο εάν το Κίεβο «αρχίσει να εφαρμόζει πριν τις συμφωνημένες ημερομήνιες τμήματα της συμφωνίας με την ΕΕ».

Ο Μεντβέντεφ αναφερόταν προφανώς στις ειδικότερες προβλέψεις που αφορούν την εμπορική διασύνδεση ΕΕ και Ουκρανίας. Στη συμφωνία που κυρώθηκε αυτήν την εβδομάδα, η εφαρμογή τους έχει αναβληθεί για το 2016 εξαιτίας των αντιδράσεων της Μόσχας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024