Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολάντ εφ' όλης της ύλης με «καμπανάκι» για το μέλλον της Ευρώπης

Ολάντ εφ’ όλης της ύλης με «καμπανάκι» για το μέλλον της Ευρώπης

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε ο γάλλος πρόεδρος σε μια προσπάθεια να αλλάξει το βαρύτατο πολιτικό κλίμα εις βάρος της κυβέρνησής του. Με αφορμή το δημοψήφισμα της Σκωτίας, προειδοποίησε ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να περάσει σε περίοδο αποδόμησης, ενώ -κοιτάζοντας προς το Βερολίνο- υπογράμμισε την ανάγκη αλλαγής της οικονομικής συνταγής, ώστε να μην επιβεβαιωθεί το «σενάριο του τέλους της ανάπτυξης».

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο γάλλος πρόεδρος σε μια προσπάθεια να αλλάξει το βαρύτατο κλίμα εις βάρος της κυβέρνησής του.

Με αφορμή το δημοψήφισμα της Σκωτίας, προειδοποίησε ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να περάσει σε περίοδο αποδόμησης, ενώ -κοιτάζοντας προς το Βερολίνο- ζήτησε αλλαγή οικονομικής συνταγής, ώστε να μην επιβεβαιωθεί το «σενάριο του τέλους της ανάπτυξης».

Στην αρχή της παρέμβασής του ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα συμμετάσχει στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτος με αεροπορικές επιδρομές αποκλειστικά και μόνο στο Ιράκ.

Επίσης, διευκρίνισε ότι η Γαλλία δεν θα στείλει χερσαίες δυνάμεις στη χώρα ούτε πρόκειται να βάλει στο στόχαστρό της βάσεις των τζιχαντιστών στη Συρία

Ήδη, η Γαλλία εφοδιάζει με όπλα τους κούρδους που μάχονται τους τζιχαντιστές στα βόρεια της χώρας.

Ο Ολάντ αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, σημειώνοντας ότι είναι αποφασιστικής σημασίας για ολόκληρη την Ευρώπη.

«Μετά από μισό αιώνα οικοδόμησης της Ευρώπης, κινδυνεύουμε να περάσουμε σε μια περίοδο αποδόμησης. Το σκωτσέζικο δημοψήφισμα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή μπορεί να κρίνει το μέλλον της Βρετανίας αλλά επίσης και της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι το «ευρωπαϊκό σχέδιο ατονεί και ανοίγει ο δρόμος σε εγωισμούς και αποσχιστικές τάσεις».

Εάν το ευρωπαϊκό σχέδιο ατονήσει θα ανοίξει ο δρόμος στους εγωισμούς, τους λαϊκισμούς και τις αποσχιστικές τάσεις, συνέχισε για να υπογραμμίσει ότι «όλες οι ευρωπαϊκές ψηφοφορίες δεν αντιμετωπίζονται πλέον ως προειδοποιήσεις αλλά ως σειρήνες συναγερμού».

Αναφερόμενος στην αδύναμη οικονομική ανάπτυξη ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε τον κίνδυνο να ζήσει η Ευρώπη «το σενάριο του τέλους της ανάπτυξης».

«Ο κίνδυνος είναι να βουλιάξουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες σε στασιμότητα, δηλαδή να δούμε ένα σενάριο του τέλους της ανάπτυξης, με τη δημοσιονομική λιτότητα να συνδέεται με το υψηλό επίπεδο του ευρώ και το χαμηλό πληθωρισμό να προστίθεται στην αδύναμη ανάπτυξη».

Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του για έναν διαφορετικό προσανατολισμό της Ευρώπης «προς μια πραγματική πολιτική ανάπτυξης και απασχόλησης», εκτιμώντας ότι η θέση της Γαλλίας στο θέμα αυτό αρχίζει να ακούγεται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024