Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Αυστραλία με στόχο τζιχαντιστές

Ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Αυστραλία με στόχο τζιχαντιστές

Στη μεγαλύτερη αντιτρμοκρατική επιχείρηση στην ιστορία τους προχώρησαν οι αρχές στην Αυστραλία: Απτός κίνδυνος, όπως υποστηρίζουν βάσει των πληροφοριών τους, για τυφλή επίθεση τζιχαντιστών εναντίον τυχαίων πολιτών -με αποκεφαλισμό στο δρόμο- οδήγησε σε εφόδους σε αριθμό κατοικιών στο Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν και το Λόγκαν. Υπό κράτηση τέθηκαν 15 άτομα, τουλάχιστον ένας εκ των οποίων βαρύνεται με σοβαρές κατηγορίες για συνεργασία με τρομοκρατική οργάνωση.

Στη μεγαλύτερη αντιτρμοκρατική επιχείρηση στην ιστορία τους προχώρησαν οι αρχές στην Αυστραλία: Απτός κίνδυνος, όπως υποστηρίζουν βάσει των πληροφοριών τους, για τυφλή επίθεση τζιχαντιστών εναντίον τυχαίων πολιτών -με αποκεφαλισμό στο δρόμο- οδήγησε σε εφόδους σε αριθμό κατοικιών στο Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν και το Λόγκαν.

Υπό κράτηση τέθηκαν 15 άτομα, τουλάχιστον ένας εκ των οποίων βαρύνεται με σοβαρές κατηγορίες για συνεργασία με τρομοκρατική οργάνωση. Αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ενώπιον δικαστηρίου.

Η εκτεταμμένη επιχείρηση κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης. Σύμφωνα με τα αυστραλιανά ΜΜΕ, που επικαλούνται γνώση της δικαστικής έρευνας, «πυρήνας» τζιχαντιστών σκόπευε να προχωρήσει σε αποκεφαλισμό στο Σίδνεϊ θύματος που θα διάλεγε τυχαία και θα τύλιγε με σημαία της ISIS.

Ο αυστραλιανός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ ανέφερε «ότι δεν επρόκειτο περί υποψιών, αλλά περί πρόθεσης». Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας Άντριου Κόλβιν, επιβεβαίωσε ότι «πιστεύουμε πως η ομάδα είχε ξεκινήσει να σχεδιάζει τυχαίες βίαιες πράξεις σε βάρος παντελώς τυχαίων πολιτών».

Για την επιχείρηση κινητοποιήθηκαν περίπου 800 ένστολοι και έγιναν έφοδοι σε 25 σπίτια. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με ορισμένες συλλήψεις κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση υπολογίζει πως περίπου 60 άτομα με αυστραλιανή υπηκοότητα έχουν πάει στο Ιράκ και τη Συρία για να πολεμήσουν με την τζιχαντιστική ISIS. Η Αυστραλία έχει πάρει ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση της οργάνωσης, δεσμεύοντας πρόσφατα μέχρι και μαχητικά για τις επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024