Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Αναβλήθηκε επ' αόριστον» η Σύνοδος για την απασχόληση στην Ιταλία

«Αναβλήθηκε επ’ αόριστον» η Σύνοδος για την απασχόληση στην Ιταλία

Η ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής για την απασχόληση των νέων που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου στην Ιταλία με πρωτοβουλία των Ματέο Ρέντσι και Φρανσουά Ολάντ, «αναβλήθηκε επ' αόριστον», όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη από ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής για την απασχόληση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου στην Ιταλία με πρωτοβουλία των Ματέο Ρέντσι και Φρανσουά Ολάντ, «αναβλήθηκε επ’ αόριστον», όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη από ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Η Ιταλία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ μέχρι το Δεκέμβριο, «ενημέρωσε τα κράτη-μέλη ότι αυτή η σύνοδος κορυφής αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Η διεξαγωγή της αφιερωμένης «στην απασχόληση και ιδιαίτερα στην απασχόληση των νέων» συνόδου κορυφής είχε αποφασισθεί κατ’ αρχήν από το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα τέλη Αυγούστου. Επρόκειτο να αποτελέσει μία «επέκταση» των συνόδων κορυφής για την απασχόληση που διεξήχθηααν πρόσφατα στο Βερολίνο και το Παρίσι.

Η συνάντηση αυτή θα ήταν το πρώτο από μια σειρά φθινοπωρινών ραντεβού αφιερωμένων στην ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ευρώπη, που είναι μια από τις προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μία σύνοδος κορυφής μόνο της ευρωζώνης, την οποία έχει ζητήσει η Γαλλία, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου έπειτα από την τακτική σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες.

Μια άλλη σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο με την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στόχος της συνόδου θα είναι να παρουσιάσει προτάσεις υπέρ των επενδύσεων.

Ο Γιούνκερ θέλει να εφαρμόσει ένα σχέδιο επενδύσεων 300 δισ. ευρώ τα τρία επόμενα χρόνια για να καταπολεμήσει την ανεργία, προσφεύγοντας κυρίως στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και κινητοποιώντας αχρησιμοποίητα ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024