Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος αναφέρθηκε ο ΓΓ του ΟΗΕ

Στις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος αναφέρθηκε ο ΓΓ του ΟΗΕ

«Ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις» τόνισε ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της έναρξης της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλαπλές κρίσεις» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της έναρξης της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Περισσότεροι από 140 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα παραστούν στο επίσημο άνοιγμα της Γενικής Συνέλευσης, που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη, ανέφερε ο ΓΓ του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι θα βρίσκονται επίσης στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών, διευθύνοντες σύμβουλοι και στελέχη παγκόσμιων φορέων.

Ο Μπαν Γκι-μουν αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που ταλανίζουν τη διεθνή κοινότητα και τα οποία θα απασχολήσουν τις εργασίες της φετινής Γενικής Συνέλευσης, όπως η αντιμετώπιση της «φρικτής βίας» σε Συρία και Ιράκ.

«Χαιρετίζω την αυξανόμενη διεθνή συναίνεση για δράση ενάντια σε αυτή σοβαρή απειλή για την παγκόσμια και περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια» επεσήμανε.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «η βία συνεχίζεται στο Μάλι, το Νότιο Σουδάν και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Εμείς δεν θα αφήσουμε να ξεχαστούν αυτές οι κρίσεις -θα συναντηθούμε την επόμενη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο για να καθορίσουμε για το τι μπορούμε να κάνουμε».

Αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση σημείωσε ότι «η κατάσταση μέσα και γύρω από την Ουκρανία παραμένει ασταθής».

Ο ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρθηκε και στην κατάσταση στη Λιβύη, καθώς και «σ’ ένα ακόμη καταστροφικό πόλεμο» στη Γάζα. Για τη Νιγηρία δήλωσε ότι η δράση της Μπόκο Χαράμ γίνεται και «πιο ανησυχητική κάθε μέρα».

Καταλήγοντας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Μπαν Γκι-μουν υπογράμμισε ότι «καθένα απ’ αυτά (τα θέματα) έχει τη δική του δυναμική και απαιτεί τη δική του προσέγγιση. Αλλά όλοι χαρακτηρίζουν αποτρόπαιες τις επιθέσεις εναντίον αμάχων, συμπεριλαμβανομένων και των επιθέσεων εναντίον παιδιών. Όλα έχουν επικίνδυνη θρησκευτική, εθνοτική ή φυλετική διάσταση.»

Ο ΓΓ του ΟΗΕ μίλησε επίσης για την ανησυχία που έχει προκαλέσει ο ιός Έμπολα, τονίζοντας ότι «χρειαζόμαστε την απομόνωση των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και όχι των λαών που αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν τον ιό» και ότι «ο Έμπολα απαιτεί μια μεγάλη παγκόσμια αντίδραση».

Τόνισε επίσης ότι η νέα σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης θα είναι καθοριστική για τις προσπάθειες να νικηθεί η φτώχεια.

Αναφερόμενος στη διεθνή διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή, που έχει συγκαλέσει για την ερχόμενη Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, είπε ότι η διάσκεψη έχει δυο στόχους: να υπάρξει κινητοποίηση για να εκδηλωθεί πολιτική βούληση για μια καθολική και ουσιαστική συμφωνία για το κλίμα μέσα στο επόμενο έτος στο Παρίσι και να ληφθούν φιλόδοξα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024