Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας λόφος από πέτρες, σύμβολο ενότητας στη μεθόριο Αγγλίας-Σκωτίας

Ένας λόφος από πέτρες, σύμβολο ενότητας στη μεθόριο Αγγλίας-Σκωτίας

Ξεκίνησε τον Ιούλιο όταν κάποιος τοποθέτησε μια πέτρα στις όχθες του ποταμού Σαρκ, ενός μικρού ποταμού που ορίζει τη μεθόριο Αγγλίας-Σκωτίας. Έκτοτε, χιλιάδες είναι οι πέτρες που έχουν τοποθετηθεί στο σημείο με ένα στόχο: να αποτελέσουν σύμβολο της ενότητας μιας χώρας, αυτής ακριβώς της ενότητας που κρίνεται στην κάλπη της ερχόμενης Πέμπτης. 

Ξεκίνησε τον Ιούλιο όταν κάποιος τοποθέτησε μια πέτρα στις όχθες του ποταμού Σαρκ, ενός μικρού ποταμού που ορίζει τη μεθόριο Αγγλίας-Σκωτίας.

Έκτοτε, χιλιάδες είναι οι πέτρες που έχουν τοποθετηθεί στο σημείο με ένα στόχο: να αποτελέσουν σύμβολο της ενότητας μιας χώρας, αυτής ακριβώς της ενότητας που κρίνεται στην κάλπη της ερχόμενης Πέμπτης.

Το «μνημείο» πλέον που έχει δημιουργηθεί εκεί φτάνει σχεδόν τα 3 μέτρα ύψος. Οι πέτρες έχουν χρώματα μπλε, κόκκινο και άσπρο, τα σύμβολα δηλαδή της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

O βουλευτής των Συντηρητικών Ρόρι Στιούαρτ σημείωσε σχετικά: «Όταν μια σχέση χαλάει, όταν ένα κομμάτι της χώρας σου φεύγει, δεν βοηθα ιδιαίτερα να λες ‘δεν θα τα καταφέρεις μόνος σου, θα είσαι φτωχός, θα έρεθεις πίσω τρέχοντας».

Το συγκεκριμένο σημείο, όπως σημειώνει η Washington Post, έχει τη δική του ιστορία. Στη διάρκεια του 18ου και του 19ου αιώνα νεαρά ζευγάρια που δεν μπορούσαν να παντρευτούν στην Αγγλία, διέσχιζαν τον μικρό ποταμό, για να εκμεταλλευθούν τους χαλαρότερους νόμους της Σκωτίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024