Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνωστισμός αμερικανικών και βρετανικών πανεπιστημίων στη κορυφή της «ελίτ»

Συνωστισμός αμερικανικών και βρετανικών πανεπιστημίων στη κορυφή της «ελίτ»

Κυριαρχούν ιδρύματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στις δέκα πρώτες θέσεις των κορυφαίων πανεπιστημίων ανά την υφήλιο, σύμφωνα με την κατάταξη του QS. Στην κορυφή βρίσκεται το αμερικανικό ΜΙΤ, αλλά στις πρώτες πέντε θέσεις το βρετανικό χρώμα είναι κυρίαρχο.

Κυριαρχούν ιδρύματα των ΗΠΑ και της Βρετανίας στις δέκα πρώτες θέσεις των κορυφαίων πανεπιστημίων ανά την υφήλιο, σύμφωνα με την κατάταξη του QS για το 2014.

Στην κορυφή βρίσκεται το αμερικανικό ΜΙΤ, αλλά στις πρώτες πέντε θέσεις το βρετανικό χρώμα είναι κυρίαρχο.

Η κατάταξη του QS (Quacquarelli Symonds) είναι μεταξύ των τριών πλέον ευυπόληπτων «καταλόγων» πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ανά τον κόσμο.

Για το 2014, στην πρώτη θέση παραμένει το αμερικανικό MIT. Τη δεύτερη και την τρίτη θέση μοιράζονται «ισόπαλα» το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και το Imperial College ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το αμερικανικό Harvard.

Την πέμπτη και την έκτη θέση μοιράζονται η Οξφόρδη και το λονδρέζικο UCL. Η λίστα καταλαμβάνεται από ιδρύματα των δύο χωρών μέχρι τη 12η θέση, στην οποία εμφανίζεται το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης (ETH).

Στην 20ή θέση εμφανίζεται το πρώτο ίδρυμα του Καναδά, το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, στην 22η το το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και στην 24η το πρώτο γαλλικό ίδρυμα στη λίστα, η Ecole normale supérieure.

Από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, η Δανία ξεκινά από την 45η θέση με το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, η Γερμανία στη 49η με την Χαϊδελβέργη, η Σουηδία στην 60ή με το Λουντ, η Φινλανδία στην 67η με το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, η Ιρλανδία στην 71η με το Trinity, η Ολλανδία στην 75η με το Λέιντεν και το Βέλγιο στην 82η με το Λέουβεν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024