Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σερβία: Μία νεκρή από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις

Σερβία: Μία νεκρή από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις

Μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της από τις πλημμύρες που σαρώνουν την πόλη Κλάντοβο, στην ανατολική Σερβία. Η πόλη έχει αποκοπεί από την υπόλοιπη χώρα, αφού οι χείμαρροι γκρέμισαν δύο γέφυρες που οδηγούν στην πόλη Νέγκοτιν και κατέστρεψαν τμήμα της εθνικής οδού.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της από τις πλημμύρες που σάρωσαν την πόλη Κλάντοβο, στην ανατολική Σερβία, ύστερα από καταρρακτώδεις βροχές.

Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν εξακριβωθεί, αλλά σύμφωνα με τον υπουργό αρμόδιο για έκτακτες καταστάσεις Βέλιμιρ Ίλιτς η γυναίκα πνίγηκε σε ορμητικά νερά χειμάρρου.

Μέλη του υπουργείου Εσωτερικών απομάκρυναν από τη συνοικία Τέκιγια της πόλης περίπου 300 κατοίκους με τη συνδρομή ελικοπτέρων και σκαφών και από το χωριό Πόντβρσκα άλλους 65 ανθρώπους που κινδύνευσαν.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες για την απομάκρυνση κατοίκων και τη μεταφορά τους σε ασφαλείς ζώνες.

Ο δήμαρχος του Κλάντοβο, Ράντοβαν Αρεζίνα, δήλωσε ότι πλημμύρισαν περισσότερα από 1.000 σπίτια.

Η πόλη αποκόπηκε από την υπόλοιπη χώρα, καθώς οι σφοδρές βροχοπτώσεις δημιούργησαν χειμάρρους που γκρέμισαν δύο γέφυρες που οδηγούν στην πόλη Νέγκοτιν και κατέστρεψαν τμήμα της εθνικής οδού.

Σοβαρές ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους θυελλώδεις ανέμους προκλήθηκαν στο υδροηλεκτρικό σταθμό Τζέρνταπ 1, αλλά δεν υπήρξε διακοπή λειτουργίας, ανακοίνωσε η επιχείρηση ηλεκτρισμού της Σερβίας.

Οι αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης στους δήμους Κλάντοβο, Νέγκοτιν και Μάιντανπεκ, όπου συνεχίζονται η πρωτοφανής κακοκαιρία και οι βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα η ροή του Δούναβη να έχει φθάσει τα 8.000 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα σε χωριά του δήμου Νέγκοτιν και εξετάζεται το ενδεχόμενο εκκένωσής τους και από την υπερχείλιση ποταμών πλημμύρισε μεγάλο τμήμα της πόλης Λόζνιτσα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024