Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ΗΠΑ «θα στείλουν 3.000 στρατιώτες» στη Δυτική Αφρική κατά του Έμπολα

Οι ΗΠΑ «θα στείλουν 3.000 στρατιώτες» στη Δυτική Αφρική κατά του Έμπολα

Τις υπηρεσίες στη Δυτική Αφρική που παλεύουν να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία του ιού Έμπολα πρόκειται να συνδράμουν 3.000 αμερικανοί στρατιώτες που σκοπεύει να αναπτύξει η Ουάσινγκτον. Αμερικανοί αξιωματούχοι, που μίλησαν πριν κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις ο Λευκός Οίκος, αναφέρουν ότι έργο των στρατιωτών θα είναι η εκπαίδευση ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, η ανέγερση μονάδων φροντίδας ασθενών και η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τις υπηρεσίες στη Δυτική Αφρική που παλεύουν να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία του ιού Έμπολα πρόκειται να συνδράμουν 3.000 αμερικανοί στρατιώτες που σκοπεύει να αναπτύξει η Ουάσινγκτον.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, που μίλησαν πριν κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις ο Λευκός Οίκος, αναφέρουν ότι έργο των στρατιωτών θα είναι η εκπαίδευση ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, η ανέγερση μονάδων φροντίδας ασθενών και η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλούνται όλα τα αμερικανικά ΜΜΕ και τα διεθνή πρακτορεία, ο Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να προχωρήσει την Τρίτη στην ανακοίνωση δράσεων για συνδρομή στην καταπολέμηση της επιδημίας.

Όλες οι αναφορές μιλούν για αποστολή 3.000 ενστόλων, ανάμεσα στους οποίους και μηχανικοί για την ανέγερση 17 μονάδων φροντίδας (εκατό κλινών η κάθε μία) στη Λιβερία.

Στόχος είναι επίσης η εκπαίδευση 500 φροντιστών την εβδομάδα, παράδοση δεκάδων χιλιάδων «οικιακών πακέτων» στους πληθυσμούς των περιοχών που καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα και η διενέργεια εκστρατείας για την ενημέρωση γύρω από τον ιό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024