Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι ευρωσκεπτικιστές κατακτούν έδρες στην ανατολική Γερμανία

Οι ευρωσκεπτικιστές κατακτούν έδρες στην ανατολική Γερμανία

Διευρύνει τα κέρδη της η ευρωσκεπτικιστική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), αποσπώντας έδρες σε άλλα δύο κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας μετά την «επίσημη πρώτη» στην Σαξωνία. Πανηγυρίζοντας την είσοδο στα περιφερειακά Κοινοβούλια και τη μεγάλη αύξηση του ποσοστού της στις τοπικές εκλογές της Κυριακής, η AfD ξεκινά τώρα εκστρατεία για την αποτροπή της τραπεζικής ένωσης στην ΕΕ.

Διευρύνει τα κέρδη της η ευρωσκεπτικιστική Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), αποσπώντας έδρες σε άλλα δύο κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας μετά την «επίσημη πρώτη» στην Σαξωνία.

Πανηγυρίζοντας την είσοδο στα περιφερειακά Κοινοβούλια και τη μεγάλη αύξηση του ποσοστού της στις τοπικές εκλογές της Κυριακής, η AfD ξεκινά τώρα εκστρατεία για την αποτροπή της τραπεζικής ένωσης στην ΕΕ.

Το δεξιό, λαϊκιστικό κόμμα του συγκέντρωσε πολύ υψηλότερα ποσοστά από τα αναμενόμενα -10,6% στη Θουριγγία και 12,2% στο Βραδεμβούργο- στις κρατιδιακές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) επικράτησαν στο Βραδεμβούργο με ποσοστό 32% και αναμένεται να παραμείνουν στην εξουσία σε συνεργασία με το αριστερό Die Linke, το οποίο απέσπασε στις κάλπες ποσοστό 18,9%.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συγκέντρωσαν ποσοστό 33,5% στη Θουριγγία, όπου το Die Linke έφτασε το ποσοστό του 28%. Μέχρι σήμερα η CDU κυβερνούσε σε συνεργασία με το SPD, ωστόσο θα μπορούσε να χάσει το κρατίδιο εάν αλλάξουν «στρατόπεδο» οι Σοσιλαδημοκράτες και προτιμήσουν να συμμαχήσουν με το Die Linke.

Την επομένη των εκλογικών κερδών, η Εναλλακτική για τη Γερμανία ξεκίνησε εκστρατεία για να αποτρέψει την εφαρμογή της τραπεζικής ένωσης της Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπάρχουν τεράστια προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα της Ευρώπης» δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Μπερντ Λούκε, προσθέτοντας ότι η AfD σχεδιάζει να σταματήσει την τραπεζική ένωση της ΕΕ, η οποία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διαστάσεις των ευρωπαϊκών προσπαθειών να διευθετηθεί η μακρόχρονη κρίση χρέους που αντιμετώπισαν τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Η εκστρατεία της AfD, με κεντρικό σύνθημα «οι τράπεζες χρειάζεται να συρρικνωθούν», με στόχο την αποτροπή της τραπεζικής ένωσης, σηματοδοτεί την επιστροφή του κόμματος στις πολιτικές του ρίζες.

Η AfD εμφανίστηκε στο γερμανικό πολιτικό σκηνικό στις αρχές της περασμένης χρονιάς, προσπαθώντας να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την αγανάκτηση και την απογοήτευση μέρους των Γερμανών ψηφοφόρων σχετικά με το ότι χρησιμοποιείται δημόσιο χρήμα για να στηριχθούν κράτη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους.

Έκτοτε, ωστόσο, το κόμμα επιδίωξε να διευρύνει τις θεματικές για τις οποίες μιλά, και επικεντρώθηκε σε ζητήματα όπως η εγκληματικότητα, η μείωση της μετανάστευσης και η αύξηση του δείκτη γεννητικότητας των Γερμανίδων, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού και της υπογεννητικότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024