Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στα θρανία επέστρεψαν τα παιδιά της Γάζας

Στα θρανία επέστρεψαν τα παιδιά της Γάζας

Σε κατεστραμμένα από τις σφαίρες και τις αεροπορικές επιδρομές σχολικά κτίρια επέστρεψαν χιλιάδες παλαιστίνιοι μαθητές στη Λωρίδα της Γάζας. Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με καθυστέρηση δύο εβδομάδων εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσαν οι συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς, αλλά τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει...

Σε κατεστραμμένα από τις σφαίρες και τις αεροπορικές επιδρομές σχολικά κτίρια επέστρεψαν χιλιάδες παλαιστίνιοι μαθητές στη Λωρίδα της Γάζας.

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με καθυστέρηση δύο εβδομάδων εξαιτίας των καταστροφών που προκάλεσαν οι συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς, αλλά τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει…

Το υπουργείο Παιδείας της Παλαιστίνης ανέφερε ότι 700.000 παιδιά πήγαν ξανά στο σχολείο έπειτα από τις παρατεταμένες θερινές διακοπές, εξαιτίας του αιματηρού πολέμου που άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

«Είκοσι τέσσερα σχολεία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές και 125 σχολεία μικρότερες καταστροφές από τις ισραηλινές βόμβες», ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωσή του.

«Καταβάλλουμε επίσης τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να επιλύσουμε το πρόβλημα των εκτοπισμένων ανθρώπων που έχουν καταφύγει στα σχολεία».

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναζήτησαν καταφύγιο στα σχολεία, τα οποία διαχειρίζεται η υπηρεσία αρωγής στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, η UNRWA.

Σε μια δική της ανακοίνωση, η UNRWA ανέφερε ότι όλα τα σχολεία της στη Γάζα άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν μαθητές, εκτός από αυτά στην πόλη Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου 10 σχολικά κτίρια συνεχίζουν να λειτουργούν ως καταφύγια για τους εκτοπισμένους πολίτες.

«Οι προσπάθειες να πειστούν οι εκτοπισμένοι κάτοικοι να μετακινηθούν σε τρία σχολεία και να αδειάσουν τα υπόλοιπα επτά απέτυχαν», ανέφερε ο εκπρόσωπος της UNRWA Αντνάν Αμπού Χάσνα.

«Αποφασίστηκε έτσι να μην αρχίσει η σχολική χρονιά στην πόλη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η νέα σχολική χρονιά στη Δυτική Όχθη ξεκίνησε κανονικά πριν από δύο εβδομάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024