Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελετή στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου

Τελετή στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου

Στην 13η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, πλήθος κόσμου τιμά τη μνήμη των θυμάτων στις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον σε μια σεμνή τελετή στο σημείο των Δίδυμων Πύργων, εκεί που πλέον στέκει ένας νέος ουρανοξύστης και ένα επιβλητικό μνημείο. Στις 8:46 π.μ. (τοπική ώρα) τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, την ώρα ακριβώς που προσέκρουσε το πρώτο αεροπλάνο. Στο Πεντάγωνο ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στην 13η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, πλήθος κόσμου τιμά τη μνήμη των θυμάτων στις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον με μια σεμνή τελετή στο σημείο των Δίδυμων Πύργων, εκεί που πλέον στέκει ένας νέος ουρανοξύστης και ένα επιβλητικό μνημείο.

Στις 8:46 π.μ. (τοπική ώρα) τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, την ώρα ακριβώς που προσέκρουσε το πρώτο αεροπλάνο.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η φετινή τελετή στη μνήμη των θυμάτων πραγματοποιείται από το Εθνικό Μουσείο Μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου, το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα, και όχι από το Δημαρχείο της Νέας Υόρκης.

Στον ορίζοντα της Νέας Υόρκης δεσπόζει πλέον ο νέος ουρανοξύστης του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ο λεγόμενος Freedom Tower (Πύργος της Ελευθερίας). Η φετινή επέτειος των χειρότερων τρομοκρατικών χτυπημάτων στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών συμπίπτει με τις ανακοινώσεις του αμερικανού προέδρου Ομπάμα σχετικά με την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ.

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, βρέθηκε στο Πεντάγωνο για να παραστεί στην τελετή για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στην κλειστή τελετή για τους συγγενείς των 184 νεκρών στο Πεντάγωνο, ο Ομπάμα είπε ότι «δεκατρία χρόνια από τότε που μικροπρεπή μυαλά γεμάτα μίσος συνωμότησαν για να μας λυγίσουν, η Αμερική στέκει όρθια και υπερήφανη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024