Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Ρωσία δεν αρέσουν τα αντίμετρα, «αλλά»...

Στη Ρωσία δεν αρέσουν τα αντίμετρα, «αλλά»…

Μετά τη νέα προειδοποίηση από την ΕΕ για επόμενο στάδιο οικονομικών κυρώσεων, η Μόσχα επανέλαβε ότι θέλει «πραγματιστική συνεργασία» με τη Δύση, αλλά «θα υπερασπιστεί την οικονομία της». Ο ρώσος πρόεδρος ανέφερε την ελπίδα του πως «θα επικρατήσει η κοινή λογική», λέγοντας με νόημα πως ο χορός των αμοιβαίων μέτρων γίνεται «σε βάρος των δικών μας συμφερόντων, αλλά και των συμφερόντων των δυτικών εταίρων μας». Η συμπεριφορά της Ρωσίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση, λέει η Μέρκελ.

Μετά τη νέα προειδοποίηση από την ΕΕ για επόμενο στάδιο οικονομικών κυρώσεων, η Μόσχα επανέλαβε ότι θέλει «πραγματιστική συνεργασία» με τη Δύση, αλλά «θα υπερασπιστεί την οικονομία της».

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε την ελπίδα του πως «θα επικρατήσει η κοινή λογική», λέγοντας με νόημα πως ο χορός των αμοιβαίων μέτρων γίνεται «σε βάρος των δικών μας συμφερόντων αλλά και των συμφερόντων των δυτικών εταίρων μας».

Νωρίτερα, στην πρώτη αντίδραση μετά την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής του Σαββάτου, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε πως «η Ρωσία θα ξεκινήσει πρώτα από όλα από τα συμφέροντά της, θα προστατεύσουμε την οικονομία μας, την κοινωνική μας σφαίρα, τις επιχειρήσεις μας».

«Παράλληλα, θα αντλήσουμε συμπεράσματα από την στάση των εταίρων μας» είπε ο Λαβρόφ.

Ο ρώσος ΥΠΕΞ υποβάθμισε επίσης το άτυπο μπλόκο της G7 στη Ρωσία. Οι δυτικές χώρες «δεν έδιωξαν τη Ρωσία από την G8, απλώς παρέκαμψαν τη σύνοδο στο Σότσι» είπε, επαναλαμβάνοντας πως «δεν θα έλεγα πως έγινε αισθητή κάποια μεγάλη ζημιά».

Από την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελάριος αναγνώρισε ότι η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα μπορούσε να πλήξει τη γερμανική οικονομία, αλλά είπε ότι το να μην κάνει τίποτα ως απάντηση στην επιθετικότητα της Μόσχας στην Ουκρανία «δεν αποτελεί επιλογή».

«Το έχω πει ότι οι κυρώσεις μπορεί να έχουν αντίκτυπο και για γερμανικές εταιρείες» είπε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

«Αλλά έχω πει, επίσης, ότι υπάρχει αντίκτυπος όταν επιτρέπεται να μετακινείς σύνορα στην Ευρώπη και να επιτίθεσαι σε άλλες χώρες με τα στρατεύματά σου» τόνισε.

«Το να κάνουμε αποδεκτή τη συμπεριφορά της Ρωσίας δεν αποτελεί επιλογή. Επομένως, είναι απαραίτητο να ετοιμάσουμε νέες κυρώσεις» πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024