Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαξονία: Νίκη του CDU της Μέρκελ, δυναμική είσοδος των ευρωσκεπτικιστών

Σαξονία: Νίκη του CDU της Μέρκελ, δυναμική είσοδος των ευρωσκεπτικιστών

Η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ κέρδισε την Κυριακή τις τοπικές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Σαξονίας, ενώ -για πρώτη φορά- το νέο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταφέρνει να εκλέξει βουλευτές στο τοπικό κοινοβούλιο. Νέο κυβερνητικό εταίρο αναζητά ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου.

Η Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ κέρδισε την Κυριακή τις τοπικές εκλογές στο ομόσπονδο κρατίδιο της Σαξονίας, ενώ -για πρώτη φορά- το νέο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταφέρνει να εκλέξει βουλευτές στο τοπικό κοινοβούλιο.

Βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων και των exit polls, οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, που κυβερνούν στη Σαξονία από την επανένωση της Γερμανίας, κερδίζουν με ποσοστό περίπου 40%, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το κόμμα Η Αριστερά (Die Linke) με 18,6%, ενώ την τρίτη οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με 12,5%.

Η AfD, που ιδρύθηκε στις αρχές του 2013, ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, συγκεντρώνοντας περίπου το 10% των ψήφων. Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν το 5,3%.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου της Σαξονίας Στάνισλαβ Τίλιχ πρέπει να αναζητήσει νέο κυβερνητικό εταίρο, καθώς οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) μένουν εκτός του κρατιδιακού κοινοβουλίου στην Δρέσδη.

Η πιθανότερη επιλογή του Τίλιχ θα ήταν να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνασπισμού με το SPD, το κόμμα που αποτελεί τον εταίρο του κόμματος της Μέρκελ στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024