Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποροσένκο: Εκατοντάδες ξένοι στρατιώτες και τανκς σε ουκρανικό έδαφος

Ποροσένκο: Εκατοντάδες ξένοι στρατιώτες και τανκς σε ουκρανικό έδαφος

Για «χιλιάδες ξένους στρατιώτες και εκατοντάδες τανκς» σε ουκρανικό έδαφος έκανε λόγο ο ουκρανός πρόεδρος, ζητώντας από την ΕΕ «να απαντήσει καταλλήλως» στη Ρωσία για την «εισβολή» στρατιωτών της σε ουκρανικό έδαφος. «Να μην υποτιμά η Ρωσία την αποφασιστικότητα της ΕΕ» ζήτησε ο Μπαρόζο, λέγοντας ότι ένας νέος Ψυχρός Πόλεμος θα είναι επιβλαβής για όλη την Ευρώπη.

Για «χιλιάδες ξένους στρατιώτες και εκατοντάδες τανκς» σε ουκρανικό έδαφος έκανε λόγο ο ουκρανός πρόεδρος, ζητώντας από την ΕΕ «να απαντήσει καταλλήλως» στη Ρωσία για την «εισβολή» στρατιωτών της σε ουκρανικό έδαφος.

Ο ουκρανικός στρατός είχε λίγο νωρίτερα ανακοινώσει ότι ρωσικά τανκς «κατέστρεψαν σχεδόν κάθε σπίτι» σε μία μικρή πόλη της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του αποσύρθηκαν στα σύνορα με την πόλη Λουχάνσκ, μετά τις πιέσεις των αυτονομιστών.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον ουκρανό πρόεδρο, ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προειδοποίησε τη Ρωσία να μην «υποτιμά την θέληση και την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξει τις αρχές και τις αξίες της».

Ζήτησε, πάντως, να υπάρξει πολιτική λύση, πριν η κρίση φτάσει σε σημείο «χωρίς επιστροφή».

Ο Μπαρόζο είπε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη για «ισχυρά και ξεκάθαρα» μέτρα κατά της Ρωσίας, αφήνοντας, όμως, ανοιχτή την πόρτα για μία πολιτική λύση. Τόνισε, επίσης, ότι η ΕΕ δεν επιθυμεί μία αντιπαράθεση με τη Μόσχα και είπε ότι ένας «νέος Ψυχρός Πόλεμος» θα είναι επιβλαβής για όλη την Ευρώπη.

Ο Ποροσένκο είπε ότι η Ουκρανία αποτελεί θύμα «στρατιωτικής επιθετικότητας και τρομοκρατίας», στην οποία συμμετέχουν «εκατοντάδες ξένα τανκς και χιλιάδες ξένοι στρατιώτες».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αναμένει πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες από τη Δευτέρα. «Πώς το ξέρω;» είπε. «Το ξέρω γιατί βρισκόμαστε κοντά σε σημείο χωρίς επιστροφή».

Και συνέχισε: «Σήμερα μιλάμε για την τύχη της Ουκρανίας, όμως αύριο θα μπορούσε να είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα της Ευρώπης».

Το Συμβούλιο Άμυνας και Ασφάλειας της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι συνεχίζει να στέλνει εξοπλισμό και «μισθοφόρους» στην ανατολική Ουκρανία και τόνισε ότι η ρωσική «απευθείας στρατιωτική επιθετικότητα» στην περιοχή συνεχίζεται.

Περίπου 2.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε μάχες στις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024