Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζον Κέρι: Η απειλή των τζιχαντιστών απαιτεί «συνασπισμό κρατών»

Τζον Κέρι: Η απειλή των τζιχαντιστών απαιτεί «συνασπισμό κρατών»

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι τάχθηκε υπέρ ενός μεγάλου, παγκόσμιου συνασπισμού για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι τάχθηκε υπέρ ενός μεγάλου, παγκόσμιου συνασπισμού για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.

Μία εβδομάδα πριν τη σύνοδο κορυφής των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στην Ουαλία, ο Κέρι σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην εφημερίδα New York Times ζήτησε να υπάρξει «μια κοινή αντίδραση υπό τις ΗΠΑ και τον μεγαλύτερο δυνατό συνασπισμό κρατών».

Ο αμερικανός υπουργός επεσήμανε ότι θα προσπαθήσει μαζί με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ να δημιουργήσει αυτό τον συνασπισμό στη διάρκεια των συζητήσεων που θα έχει με τους δυτικούς εταίρους του στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα προτείνει μια στρατηγική εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη διάρκεια μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την προεδρία του οποίου αναλαμβάνουν οι ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

«Θα επωφεληθούμε από αυτή την ευκαιρία για να συνεχίσουμε προς τον σχηματισμό ενός μεγάλου συνασπισμού και για να υπογραμμίσουμε τον κίνδυνο που αποτελούν οι ξένοι τρομοκράτες μαχητές, κυρίως αυτοί που έχουν ενταχθεί στο ΙΚ» σημείωσε ο Κέρι.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο συνασπισμός αυτός μπορεί να χρησιμοποιήσει «πολιτικά, ανθρωπιστικά, οικονομικά και δικαστικά μέσα καθώς και πληροφορίες για να υποστηρίξει τη στρατιωτική δράση».

Μετά το πέρας της συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Κέρι και ο Χέιγκελ θα μεταβούν στη Μέση Ανατολή για να κερδίσουν περισσότερους υποστηρικτές «μεταξύ των χωρών που απειλούνται πιο άμεσα».

«Δεν θα επιτρέψουμε στον καρκίνο του Ισλαμικού Κράτους να επεκταθεί σε άλλες χώρες. Ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή τη μάστιγα και τελικά να τη νικήσει», υπογράμμισε ο αμερικανός υπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024