Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Βρετανία αυξάνει τον συναγερμό για επιθέσεις από Συρία και Ιράκ

Η Βρετανία αυξάνει τον συναγερμό για επιθέσεις από Συρία και Ιράκ

Η Βρετανία αύξησε το επίπεδο της αξιολόγησης της απειλής για τρομοκρατικές ενέργειες που σχεδιάζονται σε Συρία και Ιράκ από «σημαντική» σε «πολύ σοβαρή». Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο επίπεδο. Ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την κατάσχεση διαβατηρίων Βρετανών που ταξιδεύουν σε Συρία και Ιράκ για να πολεμήσουν.

Η Βρετανία αύξησε το επίπεδο της αξιολόγησης της απειλής για τρομοκρατικές ενέργειες που σχεδιάζονται σε Συρία και Ιράκ από «σημαντική» σε «πολύ σοβαρή». Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο επίπεδο.

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, Τερέσα Μέι, «αυτό σημαίνει ότι μία τρομοκρατική επίθεση είναι πολύ πιθανή, αλλά ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υπονοούν ότι μία τέτοια επίθεση είναι επικείμενη».

Από σήμερα, Παρασκευή, αυξάνονται στη Βρετανία τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την κατάσχεση των διαβατηρίων Βρετανών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να πολεμήσουν σε Συρία και Ιράκ.

Η αύξηση του επιπέδου της απειλής έρχεται εν μέσω ανησυχιών ότι εκατοντάδες βρετανοί πολίτες έχουν ταξιδέψει σε Συρία και Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Ο Κάμερον εκτίμησε ότι περίπου 500 άτομα έχουν ταξιδέψει από τη Βρετανία στη Συρία και ίσως και στο Ιράκ για να πολεμήσουν.

Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους αποτελούν «μεγαλύτερη και βαθύτερη απειλή από ότι είχαμε γνωρίσει μέχρι τώρα».

Τα νέα μέτρα αναμένεται να παρουσιαστούν τη Δευτέρα στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας προσπαθούν να αναγνωρίσουν έναν άνδρα που ακούγεται να μιλάει με βρετανική προφορά στο βίντεο του αποκεφαλισμού του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Η ανακοίνωση της Τ.Μέι αναφέρει: «Η αύξηση του επιπέδου απειλής σχετίζεται με τις εξελίξεις στη Συρία και στο Ιράκ, όπου τρομοκρατικές οργανώσεις σχεδιάζουν επιθέσεις κατά της Δύσης.

» Ορισμένα από αυτά τα σχέδια είναι πιθανό να εμπλέκουν ξένους μαχητές που έχουν ταξιδέψει εκεί από τη Βρετανία και την Ευρώπη, προκειμένου να λάβουν μέρος σε αυτές τις συγκρούσεις.

» Το πρώτο και κυριότερο καθήκον της κυβέρνησης είναι η προστασία του βρετανικού λαού.

» Έχουμε ήδη κάνει τα βήματα για να βελτιώσουμε τις δυνάμεις μας και να αυξήσουμε τις δυνατότητες να αντιμετωπίζουμε τις τρομοκρατικές απειλές που δεχόμαστε. Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί και ο βρετανικός λαός δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα αναλάβουμε την ισχυρότερη δυνατή δράση για να προστατεύσουμε την εθνική μας ασφάλεια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024