Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΟΗΕ: Ένοπλοι αιχμαλώτισαν 43 κυανόκρανους στα Υψίπεδα του Γκολάν

ΟΗΕ: Ένοπλοι αιχμαλώτισαν 43 κυανόκρανους στα Υψίπεδα του Γκολάν

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι 43 κυανόκρανοι του ΟΗΕ στα Υψίπεδα του Γκολάν κρατούνται αιχμάλωτοι από ένοπλη οργάνωση στη Συρία. Ο ΟΗΕ τόνισε ότι προσπαθεί να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι 43 κυανόκρανοι του ΟΗΕ στα Υψίπεδα του Γκολάν κρατούνται αιχμάλωτοι από ένοπλη οργάνωση στη Συρία.

Ο ΟΗΕ τόνισε ότι προσπαθεί να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.

Οι κυανόκρανοι της UNDOF, της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στα Υψίπεδα του Γκολάν, αιχμαλωτίστηκαν από αντάρτες που μάχονται τον συριακό στρατό.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΗΕ ανέφερε: «Σε μία περίοδο έντονων συγκρούσεων που ξεκίνησε χθες ανάμεσα σε ένοπλα στοιχεία και τις Συριακές Αραβικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο σημείο διαχωρισμού στα Υψίπεδα του Γκολάν, 43 μέλη της Δύναμης Παρατηρητών Αποδέσμευσης στο Γκολάν (UNDOF) αιχμαλωτίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από ένοπλη οργάνωση κοντά στο Αλ Κουναϊτιράχ».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία, υπεύθυνο για την απαγωγή των κυανόκρανων είναι το Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια οργάνωση που δρα στη Συρία και συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

«Ακτιβιστές από την περιοχή επιβεβαίωσαν ότι μέλη του Μετώπου Αλ Νόσρα απήγαγαν περισσότερους από 40 κυανόκρανους του ΟΗΕ και ότι η τύχη τους μέχρι στιγμής είναι άγνωστη» ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Οι 43 απαχθέντες κατάγονται από τα νησιά Φίτζι ενώ οι υπόλοιποι είναι Φιλιππινέζοι, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντιζαρίτς.

Οι υπόλοιποι 81 κυανόκρανοι που βρίσκονται κοντά σε δύο άλλες κοινότητες του Γκολάν, την Αλ Ρουαγίνα και τη Μπουράικα, «δεν μπορούν να φύγουν από τις θέσεις του» είπε ο Ντιζαρίτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024