Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφροαμερικανός «υπουργός Εσωτερικών» στο Μιζούρι ελέω Φέργκιουσον

Αφροαμερικανός «υπουργός Εσωτερικών» στο Μιζούρι ελέω Φέργκιουσον

Τον πρώην επικεφαλής της αστυνομίας του Σεντ Λιούις, τον Αφροαμερικανό Ντάνιελ Άισομ, έβαλε στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας του Μιζούρι ο κυβερνήτης της πολιτείας, κάνοντάς τον πρώτο μαύρο στο κυβερνητικό του σχήμα. Ο κυβερνήτης απέφυγε ανοικτά συσχετίσει την επιλογή με τα γεγονότα στο Φέργκιουσον, ενώ επιμένουν οι εκκλήσεις για αλλαγή του εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση Μάικλ Μπράουν.

Τον πρώην επικεφαλής της αστυνομίας του Σεντ Λιούις, τον Αφροαμερικανό Ντάνιελ Άισομ, έβαλε στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας του Μιζούρι ο κυβερνήτης της πολιτείας, κάνοντάς τον πρώτο μαύρο στο κυβερνητικό σχήμα του Μιζούρι.

Ο κυβερνήτης απέφυγε ανοικτά να πει πως η επιλογή του έχει να κάνει άμεσα με τα γεγονότα στο Φέργκιουσον, αλλά οι περισσότεροι υποδέχονται ως θετικό το ότι το κυβερνητικό σχήμα πλησιάζει σε μία πιο «αντιπροσωπευτική» σύνθεση του πληθυσμού της πολιτείας.

Η επιλογή του Ντάνιελ Άισομ ανακοινώθηκε ενώ στο Φέργκιουσον ολοκληρώθηκε πλήρως η απόσυρση των δυνάμεων της Εθνοφρουράς. Εάν πάρει, όπως αναμένεται, και την έγκριση του κοινοβουλευτικού Σώματος της Πολιτείας, ο Άισομ θα τεθεί επικεφαλής όλων των δυνάμεων ασφαλείας στην πολιτεία.

Ο κυβερνήτης Τζέι Νίξον εξήρε την πολύχρονη παρουσία του Άισομ στο αστυνομικό σώμα και το υπόβαθρό του -έχει διδακτορικό στην εγκληματολογία και μεταπτυχιακό στη δημόσια διοίκηση- αλλά απέφυγε να συσχετίσει ανοικτά την επιλογή του με τις ταραχές στο Φέργκιουσον.

Ο διορισμός του έχει βρει θετική μεν υποδοχή στην πολιτεία, αλλά με επιφυλάξεις: Ο κυβερνήτης Νίξον δέχεται κριτική επειδή δεν έχει αντικαταστήσει τον εισαγγελέα Ρόμπερτ ΜακΚάλοχ που χειρίζεται την «υπόθεση Μάικλ Μπράουν» από την έρευνα γύρω από τον θανάσιμο πυροβολισμό.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο εισαγγελέας Ρόμπερτ ΜακΚάλοχ δεν είναι κατάλληλος για την έρευνα, επειδή σε προηγούμενες αποφάσεις του έχει δείξει «θετική προδιάθεση» στην αστυνομία -ο πατέρας του ήταν αστυνομικός που σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας. Ο κυβερνήτης έχει απορρίψει εκκλήσεις να τον απομακρύνει από την έρευνα, λέγοντας πως «περιμένει ότι ο καθένας θα κάνει σωστά τη δουλειά του».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024