Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την Παρασκευή η νέα τουρκική κυβέρνηση, «ενθρονίζεται» ο Νταβούτογλου

Την Παρασκευή η νέα τουρκική κυβέρνηση, «ενθρονίζεται» ο Νταβούτογλου

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας τουρκικής κυβέρνησης, μετά την ανάληψη της προεδρίας της χώρας από τον Ερντογάν. Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και η θέσπιση νέου Συντάγματος αποτελούν τους βασικούς στόχους του Νταβούτογλου, ο οποίος τέθηκε την Τετάρτη στην αρχηγία του AKP, πριν οριστεί επίσημα ως πρωθυπουργός την Πέμπτη παράλληλα με την ορκωμοσία του Ερντογάν στο ύπατο αξίωμα.

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας τουρκικής κυβέρνησης, μετά την ανάληψη της προεδρίας της χώρας από τον Ερντογάν. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου τέθηκε την Τετάρτη στην αρχηγία του AKP, πριν οριστεί επίσημα ως πρωθυπουργός την Πέμπτη παράλληλα με την ορκωμοσία του Ερντογάν στο ύπατο αξίωμα.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι στρατηγικός στόχος της Άγκυρας είναι η ένταξη στην ΕΕ, ενώ τόνισε ότι η χώρα του χρειάζεται νέο σύνταγμα φιλελεύθερου χαρακτήρα.

Μιλώντας στο έκτακτο συνέδριο του AKP ο Νταβούτογλου διαβεβαίωσε ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας θα παραμείνει πολυδιάστατη, ενώ αναφερόμενος στον Ερντογάν τόνισε ότι οι δύο τους θα υπηρετήσουν μαζί, χωρίς διαφωνίες.

«Θα δώσουμε αύριο στον Νταβούτογλου την εντολή για να σχηματίσει την κυβέρνηση και το νέο υπουργικό συμβούλιο θα ανακοινωθεί την Παρασκευή» δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε οπαδούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Την Τετάρτη, το έκτακτο συνέδριο του κόμματος ψήφισε να αναλάβει ο Νταβούτογλου τον τίτλο του προέδρου του AKP.

Ο έως τώρα πρόεδρος του κόμματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παραιτηθεί του ρόλου του πριν την ορκωμοσία του ως νέος πρόεδρος της Τουρκίας σε τελετή που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα αναλάβει επίσης τη σκυτάλη από τον Ερντογάν και ως πρωθυπουργός της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή περίπου 30.000 υποστηρικτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συμμετέχουν στο έκτακτο συνέδριο του συντηρητικού ισλαμικού AKP.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όρισε τον Νταβούτογλου διάδοχο του στην προεδρία του κόμματος και κατ’ επέκταση και στη θέση του πρωθυπουργού την περασμένη Πέμπτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024