Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρό 4χρονο αγόρι στο Ισραήλ από βλήμα όλμου από τη Γάζα

Νεκρό 4χρονο αγόρι στο Ισραήλ από βλήμα όλμου από τη Γάζα

Ένα 4χρονο αγόρι από το Ισραήλ έχασε τη ζωή του από βλήμα όλμου που προήλθε από τη Γάζα. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε τη Χαμάς ότι θα το «πληρώσει ακριβά» και τόνισε ότι το Ισραήλ θα εντείνει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας.

Ένα 4χρονο αγόρι από το Ισραήλ έχασε τη ζωή του από βλήμα όλμου που προήλθε από τη Γάζα. Το βλήμα χτύπησε αυτοκίνητο σε κιμπούτς κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Πρόκειται για το τέταρτο θύμα από πλευράς Ισραήλ που σκοτώνεται από τις 8 Ιουλίου.

Νωρίτερα, ρουκέτα από τη Γάζα έπληξε συναγωγή στην πόλη Ασντόντ του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές και να τραυματιστούν τουλάχιστον τρία άτομα από θραύσματα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε τη Χαμάς ότι θα «πληρώσει ακριβά» για τον θάνατο ενός 4χρονου αγοριού και τόνισε ότι το Ισραήλ θα εντείνει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Χαμάς θα πληρώσει ακριβά για αυτήν την επίθεση. (Ο στρατός και οι υπηρεσίες πληροφοριών) θα εντείνουν τις επιχειρήσεις τους μέχρι πετύχουν το στόχο», δήλωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, σύμφωνα με έναν από τους εκπρόσωπούς του, τον Οφίρ Γκέντελμαν.

Το «ανάρμοστο tweet»

Η ισραηλινή κυβέρνηση δέχτηκε σωρεία επικρίσεων για ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Twitter.

To μήνυμα έγραφε: «Η Χαμάς είναι το Ισλαμικό Κράτος. Το Ισλαμικό Κράτος είναι η Χαμάς. Είναι εχθροί της ειρήνης. Είναι εχθροί όλων των πολιτισμένων χωρών».

Για τη σύνδεση της Χαμάς με το Ισλαμικό Κράτος, το tweet είχε δύο φωτογραφίες: Στο πάνω μέρος ένα στιγμιότυπο από το βίντεο της εκτέλεσης του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ και στο κάτω μέρος «μέλη της Χαμάς» πάνω σε μοτοσικλέτες να σέρνουν στο δρόμο τη σορό ενός «συνεργάτη του Ισραήλ».

Το λεκτικό του μηνύματος παρέμεινε, όμως η φωτογραφία από το βίντεο της εκτέλεσης του Τζέιμς Φόλεϊ αποσύρθηκε γρήγορα, έπειτα από επικρίσεις. Ένας υπεύθυνος επιβεβαίωσε, χωρίς να κατονομαστεί, ότι το να «χρησιμοποιηθεί αυτή η φωτογραφία ήταν ανάρμοστο».

Το μήνυμα υπάρχει ακόμα στο λογαριασμό του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Twitter με αλλαγμένες και τις δύο φωτογραφίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024