Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένοπλοι αιματοκύλισαν σουνιτικό τέμενος στο Ιράκ

Ένοπλοι αιματοκύλισαν σουνιτικό τέμενος στο Ιράκ

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον σουνιτών που προσεύχονταν μέσα σε τέμενος στην πόλη Μπακούμπα της επαρχίας Ντιγιάλα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 68 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με εργαζόμενο στο νεκροτομείο της πόλης. Αντιφατικές πληροφορίες εάν πίσω από την επίθεση βρίσκονται άνδρες σιιτικής πολιτοφυλακής ή τζιχαντιστές.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον σουνιτών που προσεύχονταν μέσα σε τέμενος στην πόλη Μπακούμπα της επαρχίας Ντιγιάλα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι.

Οι τελευταίες πληροφορίες που φθάνουν από εργαζόμενο στο νεκροτομείο της πόλης κάνουν λόγο για 68 νεκρούς, ενώ πηγή των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας και αξιωματούχος του νεκροτομείου όπου διακομίστηκαν τα θύματα είχαν δηλώσει αρχικά πως οι νεκροί είναι 40.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δεκάδες είναι και οι τραυματίες.

Αντιφατικές είναι όμως οι πληροφορίες και ως προς την ταυτότητα των δραστών της αιματηρής επίθεσης.

Κατά πηγές που επικαλείται το Reuters, τη σφαγή διέπραξαν σιίτες παραστρατιωτικοί, πληροφορία που έδωσαν επίσης πηγές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Άλλες πηγές ωστόσο που μίλησαν στο AFP ανέφεραν ότι μπορεί να πρόκειται για επίθεση του Ισλαμικού Κράτους, της οργάνωσης των σουνιτών τζιχαντιστών η οποία έχει εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επίθεση στο βόρειο και στο δυτικό Ιράκ.

Η επίθεση σημειώνεται σε χρονική συγκυρία κατά την οποία στη Βαγδάτη καταβάλλονται προσπάθειες για να σχηματιστεί μία κυβέρνηση όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους σουνίτες εξτρεμιστές, η προέλαση των οποίων έχει θορυβήσει δυτικές κυβερνήσεις.

Η σφαγή αποτελεί πλήγμα για τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Χάιντερ αλ Αμπάντι, ο οποίος ανήκει στην πλειονότητα των σιιτών και επιδιώκει να εξασφαλίσει υποστήριξη από τους σουνίτες και τους Κούρδους για να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, η δράση των οποίων απειλεί να διαμελίσει το Ιράκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024