Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρατηρητές στη Γάζα θέλει να στείλει ο ΟΗΕ

Παρατηρητές στη Γάζα θέλει να στείλει ο ΟΗΕ

Την αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ στη Γάζα προβλέπει προσχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας που κυκλοφορεί στους διαδρόμους των Ηνωμένων Εθνών, μαζί με την έκκληση για διαρκή παύση πυρός. Το προσχέδιο φέρεται επίσης να καλεί σε άρση του αποκλεισμού στη Γάζα και παράδοση του ελέγχου της στην Παλαιστινιακή Αρχή αντί της Χαμάς.

Την αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ στη Γάζα προβλέπει προσχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας που κυκλοφορεί στους διαδρόμους των Ηνωμένων Εθνών, μαζί με την έκκληση για διαρκή παύση πυρός.

Το προσχέδιο φέρεται επίσης να καλεί σε άρση του αποκλεισμού στη Γάζα και παράδοση του ελέγχου της στην Παλαιστινιακή Αρχή αντί της Χαμάς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν διπλωμάτες στα διεθνή πρακτορεία, τα ευρωπαϊκά μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας προωθούν ψήφισμα που θα καλεί σε παύση πυρός η οποία θα επιτηρείται από διεθνή αποστολή παρατηρητών.

Όσον αφορά την ισραηλινή και την παλαιστινιακή πλευρά, διπλωμάτης που επκαλείται το Associated Press υποστηρίζει ότι οι αποστολές των δύο πλευρών θεωρούν κατ’ ιδίαν παραγωγική την υιοθέτηση ενός ψηφίσματος που θα δίνει «ανταλλάγματα» και στα δύο μέρη.

Πέραν της άρσης του αποκλεισμού και του ελέγχου από την Παλαιστινιακή Αρχή, λόγος γίνεται και για μέτρα που θα εγγυώνται την ασφάλεια του Ισραήλ με προβλέψεις ώστε να μην μπορεί να εξοπλιστεί η Χαμάς ή να κατασκευάσει σήραγγες. Μέρος των ελέγχων ενδέχεται να αναλάβει κοινή αποστολή του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024