Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα

Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα

Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένων τριών διοικητών της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και πολλών παιδιών, σκοτώθηκαν την Πέμπτη από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς εκτέλεσε τρεις Παλαιστίνιους με την κατηγορία ότι συνεργάστηκαν με το Ισραήλ.

Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένων τριών διοικητών της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και πολλών παιδιών, σκοτώθηκαν την Πέμπτη από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Με τους θανάτους αυτούς ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα έχει αυξηθεί στους 2.078 από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στις 8 Ιουλίου, ανέφερε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής υπηρεσίας άμεσης βοήθειας Άσραφ αλ Κούντρα.

Τρεις διοικητές της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, σκοτώθηκαν κατά το βομβαρδισμό ενός κτιρίου στη Ράφα όπου επίσης έχασαν την ζωή τους άλλοι 7 άνθρωποι.

Νωρίτερα δύο επιδρομές σημειώθηκαν στη Μπέιτ Λάχια και στη Γάζα,με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 Παλαιστίνιοι, εξ αυτών 4 παιδιά.

Ένας άλλος βομβαρδισμός είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ανθρώπων που παρευρίσκονταν σε κηδεία. Ο στρατός ανακοίνωσε ότι στόχευε εναντίον Παλαιστινίων μαχητών που βρίσκονταν εκεί.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε επίσης στην επιδρομή εναντίον του καταυλισμού προσφύγων του Νουσεϊράτ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών τα τρία τέταρτα των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την 8η Ιουλίου είναι άμαχοι πολίτες.

Από την ισραηλινή πλευρά, 3 πολίτες έχασαν την ζωή τους κατά τη ρίψη ρουκετών και 64 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις μάχες περιλαμβανομένων 5 από «φίλια πυρά».

Ένας Ισραηλινός πολίτης τραυματίστηκε σοβαρά από όλμους που ερρίφθησαν από τη Γάζα, ανέφερε ο στρατός.

Εν τω μεταξύ, ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς εκτέλεσε τρεις Παλαιστίνιους με την κατηγορία ότι συνεργάστηκαν με το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή νομοθεσία, οι συνεργάτες του εχθρού, οι δολοφόνοι και οι έμποροι ναρκωτικών τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών.

Τον Μάιο η Χαμάς είχε ανακοινώσει επίσης ότι εκτέλεσε δύο «συνεργάτες του εχθρού» ενώ τον Οκτώβριο πέρσι εκτελέστηκε άλλος ένας άνδρας, αυτή τη φορά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Θεωρητικά, κάθε εκτέλεση πρέπει να εγκρίνεται από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Στην πράξη, όμως, η Λωρίδα της Γάζας ελέγχεται από τη Χαμάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024