Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεκρό 2χρονο κοριτσάκι στη Γάζα, ρουκέτες στην περιοχή Τελ Αβίβ

Νεκρό 2χρονο κοριτσάκι στη Γάζα, ρουκέτες στην περιοχή Τελ Αβίβ

Ένα κοριτσάκι 2 ετών και μια γυναίκα είναι, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, οι πρώτες απώλειες στη Λωρίδα της Γάζας μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους. Ρουκέτα της Χαμάς έφτασε μέχρι την περιοχή του Τελ Αβίβ, χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Ένα κοριτσάκι 2 ετών και μια γυναίκα είναι, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, οι πρώτες απώλειες στη Λωρίδα της Γάζας μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους.

Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους το Ισραήλ εξαπέλυσε 35 αεροπορικές επιδρομές, μια εκ των οποίων είχε στόχο ένα σπίτι και προκάλεσε το θάνατο του μικρού κοριτσιού και της γυναίκας, ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας στη Γάζα.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι διέταξε επιθέσεις σε αντίποινα για τις ρίψεις ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος.

Οι επιθέσεις αυτές συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ και μία ρουκέτα έφτασε μέχρι την περιοχή του Τελ Αβίβ, χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Χαμάς, η οποία μάλιστα υποστήριξε ότι έπληξε το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, χωρίς κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται από την ισραηλινή πλευρά.

Ανάλογη επίθεση με ρουκετες, τόσο βαθιά στο ισραηλινό έδαφος, έχει να συμβεί τουλάχιστον το τελευατίο δεκαήμερο, όταν οι διαδοχικές συμφωνίες εκεχειρίας μείωσαν τις συγκρούσεις.

Ανησυχία από τις ΗΠΑ

Στο μεταξύ η διπλωματία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε ότι είναι «πολύ ανήσυχη» για την παραβίαση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και επέρριψε την ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη στην ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για αυτό που συνέβη σήμερα, καταδικάζουμε την επανάληψη της εκτόξευσης ρουκετών […] και, όπως έχουμε πει, το Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα στην αυτοάμυνα έναντι των επιθέσεων αυτών», είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ.

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας έκρινε ότι η «Χαμάς είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στη Γάζα» και υπενθύμισε πως «οι εκτοξεύσεις ρουκετών έγιναν από τη Γάζα».

«Καλούμε να τερματιστούν αμέσως οι εκτοξεύσεις ρουκετών και να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες με στόχο μια εκεχειρία», συνέχισε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, εκφράζοντας την ελπίδα αυτή τη φορά να είναι πιο «μακρόχρονη», ή εν ανάγκη να πρόκειται για μια «παράταση της προσωρινής εκεχειρίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024