Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Ισραήλ πλήττει στόχους στη Γάζα, κατέρρευσαν οι συνομιλίες

Το Ισραήλ πλήττει στόχους στη Γάζα, κατέρρευσαν οι συνομιλίες

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε στη Λωρίδα της Γάζας ο ισραηλινός στρατός, έχοντας λάβει εντολή από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να πλήξει «τρομοκρατικούς στόχους» στον παλαιστινιακό θύλακα, μετά από εκτόξευση ρουκετών που έπληξαν το Ισραήλ. Οι συνομιλίες στο Κάιρο για την επίτευξη μακρόχρονης εκεχειρίας κατέρρευσαν, όταν ο Μπ.Νετανιάχου κάλεσε τους ισραηλινούς διαπραγματευτές να επιστρέψουν στο Ισραήλ.

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε στη Λωρίδα της Γάζας ο ισραηλινός στρατός, έχοντας λάβει εντολή από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να πλήξει «τρομοκρατικούς στόχους» στον παλαιστινιακό θύλακα, μετά από εκτόξευση ρουκετών που έπληξαν το Ισραήλ.

Δύο παιδιά τραυματίστηκαν στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα. Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν αγροτικές περιοχές κοντά στο Μπέιτ Λαχίγια, στην συνοικία Ζεϊτούν, στο χωριό Αλμάσντερ και στο Χαν Γιουνίς.

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε παλαιστίνιους ενόπλους ότι παραβίασαν την εκεχειρία και τόνισε ότι διατηρεί «τόσο τις αμυντικές, όσο και τις επιθετικές του ικανότητες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη νέα επιθετικότητα». Ο στρατός είχε λάβει εντολή από τον Νετανιάχου να ξεκινήσει πάλι τις αεροπορικές επιδρομές.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τρεις ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν περιοχή κοντά στην Μπιρ Σεβά, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Αργότερα, ο στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε άλλες δύο ρουκέτες.

Από την πλευρά της η Χαμάς αρνήθηκε ότι εκτόξευσε ρουκέτες, ενώ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «παραβίασε την εκεχειρία».

Η νέα επιθετικότητα οδήγησε στην κατάρρευση των συνομιλιών στο Κάιρο, όπου παλαιστίνιοι και ισραηλινοί διαπραγματευτές προσπαθούσαν να επιτύχουν μακρόχρονη εκεχειρία.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο ισραηλινός πρωθυπουργός κάλεσε τους διαπραγματευτές που βρίσκονται στο Κάιρο, να επιστρέψουν στο Ισραήλ.

Η κίνηση αυτή ενταφιάζει τις ελπίδες για συμφωνία μακρόχρονης εκεχειρίας στην περιοχή.

Οι ελπίδες να επιτευχθεί μια διαρκής κατάπαυση του πυρός στη Γάζα στις έμμεσες διαπραγματεύσεις του Καΐρου ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και το Ισραήλ «εξανεμίζονται», δήλωσε εκπρόσωπος της Χαμάς που συμμετέχει στην αποστολή των διαπραγματευτών στην Αίγυπτο, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους Ισραηλινούς.

«Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία παρουσίασε την τελική της απάντηση στην πρόταση που έκαναν οι Αιγύπτιοι. Οι Αιγύπτιοι τη διαβίβασαν στους εκπροσώπους του εχθρού, που έχει φύγει (από το Κάιρο) με τη δικαιολογία ότι πρέπει να την παρουσιάσουν στην κυβέρνησή τους» συμπλήρωσε ο Ρισκ.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι είχαν συμφωνήσει σε νέα εκεχειρία 24 ωρών -η οποία λήγει τα μεσάνυχτα της Τρίτης και συνέχιζαν τις διαπραγματεύσεις με στόχο την οριστική συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024