Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κονβόι προσφύγων «χτυπήθηκε από πυραύλους» στην ανατολική Ουκρανία

Κονβόι προσφύγων «χτυπήθηκε από πυραύλους» στην ανατολική Ουκρανία

Κονβόι προσφύγων από το Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας χτυπήθηκε από πυραύλους Grad και βλήματα όλμου με συνέπεια να σκοτωθούν πολλοί άμαχοι, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, αναφέρει ο ουκρανικός στρατός κατηγορώντας για την επίθεση τους αυτονομιστές. Αρνούνται την ευθύνη οι φιλορώσοι και «επιστρέφουν» τις κατηγορίες στο Κίεβο.

Κονβόι προσφύγων από το Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας χτυπήθηκε από πυραύλους Grad και βλήματα όλμου με συνέπεια να σκοτωθούν πολλοί άμαχοι, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, αναφέρει ο ουκρανικός στρατός κατηγορώντας για το χτύπημα τους αυτονομιστές. Αρνούνται την ευθύνη οι φιλορώσοι και «επιστρέφουν» τις κατηγορίες στο Κίεβο.

Οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς και δεν έχει υπάρξει επί του παρόντος ανεξάρτητη επιβεβαίωση της επίθεσης, αναφέρει το BBC.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που μάχεται τους αυτονομιστές στα ανατολικά δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας πως «τρομοκράτες οπλισμένοι από τη Ρωσία έριξαν πυραύλους Grad σε κονβόι προσφύγων κοντά στις περιοχές Χριαστσουβάτιε και Νοβοσβιτλίβκα».

«Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών» είπε ο Αντρίβ Λισένκο.

«Το χτύπημα ήταν τόσο ισχυρό που άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί στα οχήματα. Δεν μπορούσαν να βγουν» ανέφερε έτερος στρατιωτικός εκπρόσωπος, ο Ανατόλι Προσίν.

Ωστόσο, από την πλευρά των φιλορώσων ο αυτοανακηρυχθείς «αναπληρωτής πρωθυπουργός» του Ντονέτσκ Αντρέι Πούργκιν αρνήθηκε πως οι ένοπλοι φέρουν την ευθύνη.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν συνεχώς το δρόμο με Grad και φαίνεται ότι τώρα σκότωσαν περισσότερους αμάχους, όπως κάνουν εδώ και μήνες» είπε στο Reuters ο Πούργκιν. «Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να ρίξουμε Grad σε εκείνη την περιοχή» υποστήριξε.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος φιλορώσων ενόπλων του Ντονέτσκ είχε πει πως δεν έχει γνώση του περιστατικού. Πάντως υπήρχαν αναφορές για συγκρούσεις και ανταλλαγή πυρών στην περιοχή που φέρεται να σημειώθηκε η επίθεση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024