Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλοία στην αποκλεισμένη Γάζα θα στείλει ξανά ο Στόλος της Ελευθερίας

Πλοία στην αποκλεισμένη Γάζα θα στείλει ξανά ο Στόλος της Ελευθερίας

Τέσσερα χρόνια αφότου Τουρκία και Ισραήλ βρέθηκαν στα πρόθυρα πολεμικής αντιπαράθεσης εξαιτίας της αιματηρής ισραηλινής επίθεσης στη ναυαρχίδα της νηοπομπής που επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, τουρκική οργάνωση αρωγής ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως αποφασίστηκε νέα αποστολή του Στόλου της Ελευθερίας στη Γάζα με συμμετοχή φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών από 12 χώρες.

Τέσσερα χρόνια αφότου Τουρκία και Ισραήλ βρέθηκαν στα πρόθυρα πολεμικής αντιπαράθεσης εξαιτίας της αιματηρής ισραηλινής επίθεσης στη ναυαρχίδα της νηοπομπής που επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, τουρκική οργάνωση αρωγής ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως αποφασίστηκε νέα αποστολή του Στόλου της Ελευθερίας στη Γάζα.

Το τουρκικό Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας (IHH) αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι τα μέλη μίας συμμαχίας φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών από 12 χώρες συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη το Σαββατοκύριακο και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την αποστολή «στη σκιά της πρόσφατης ισραηλινής επιθετικότητας» στη Γάζα.

«Ο συνασπισμός του Στόλου της Ελευθερίας επαναβεβεβαίωσε ότι, καθώς οι περισσότερες κυβερνήσεις είναι συνένοχες, η ευθύνη εναπόκειται στην κοινωνία των πολιτών να αμφισβητήσει τον ισραηλινό αποκλεισμό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος της τουρκικής IHH δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, αναφέροντας ότι θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Στον ένα και πλέον μήνα που μετρά η στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα, οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ έχουν βρεθεί ξανά στο «κόκκινο» με τον Ταγίπ Ερντογάν να κατηγορεί το Ισραήλ για «γενοκτονία» και «κρατική τρομοκρατία», λέγοντας ότι το Ισραήλ «έχει ξεπεράσει τον Χίτλερ σε βαρβαρότητα» και πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου.

Αντιδρώντας ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εγκαλεί την Άγκυρα για αντισημιτισμό.

Η Τουρκία και το Ισραήλ, στρατηγικοί σύμμαχοι τη δεκαετία του 1990, βρέθηκαν στα πρόθυρα πολεμικής αντιπαράθεσης μετά την αιματηρή επέμβαση κομάντο του ισραηλινού στρατού στη νηοπομπή που επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια το Μάιο του 2010.

Η ισραηλινή επιχείρηση κόστισε τη ζωή σε εννέα Τούρκους υπηκόους που επέβαιναν στη ναυαρχίδα του στολίσκου, το πλοίο Mavi Marmara. Η επίσημη ισραηλινή συγγνώμη ήλθε τρία χρόνια μετά διά στόματος του Μπενιαμίν Νετανιάχου και υπήρξε συμφωνία για την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων, ωστόσο οι διμερείς σχέσεις ουδέποτε αποκαταστάθηκαν πλήρως.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024