Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες στη Βουλγαρία

Τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφοδρές πλημμύρες που πλήττουν τη Βουλγαρία λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Εικόνες βιβλικής καταστροφές σε πολλές πόλεις της βόρειας, δυτικής και κεντρικής χώρας. Από τις πλημμύρες καταστράφηκαν σπίτια, γέφυρες, δρόμοι και πνίγηκαν ζώα, ενώ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν πάνω από 30.000 κάτοικοι. Το υπουργείο Περιβάλλοντος προειδοποιεί για νέες πλημμύρες, καθώς η σφοδρή κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως την Κυριακή.

Τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφοδρές πλημμύρες που πλήττουν τη Βουλγαρία λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Εικόνες βιβλικής καταστροφές σε πολλές πόλεις της βόρειας, δυτικής και κεντρικής χώρας.

Ο όγκος του νερού έχει ανέλθει στα 50 – 200 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο στη Βράτσα, στη Μοντάνα, στη Βίντιν και σε άλλες περιφέρειες του βορρά.

Ύστερα από τον τραγικό χαμό μιας 61χρονης γυναίκας και του 39χρονου γιου της σε χείμαρρο στο χωριό Βρανίλοφτσι πριν από τρεις μέρες, το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε νεκρός ένας 20χρονος βοσκός που είχε χαθεί κοντά στο χωριό του, στην περιφέρεια Βράτσα.

Από τις πλημμύρες καταστράφηκαν σπίτια, γέφυρες και δρόμοι και πνίγηκαν ζώα στη βόρεια Βουλγαρία, αλλά και στο δήμο Ροδόπης.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν περισσότεροι από 30.000 συνδρομητές της εταιρίας διανομής ηλεκτρικής ενέργειας QEZ, της δυτικής και της βορειοδυτικής Βουλγαρίας, επειδή από τις πλημμύρες προκλήθηκαν καταστροφές στους αγωγούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας.

Το μεσημέρι οι βροχές σταμάτησαν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Ωστόσο, η σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να συνεχίσει από τα δυτικά μέχρι την Κυριακή.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων προειδοποιεί για πιθανές νέες πλημμύρες με κίνδυνο να ανέβει η στάθμη των υδάτων του Στρυμόνα, του Νέστου, του Άρδα και του Έβρου, καθώς και ποταμών στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024