Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ακόμη δύο νεκροί από τις πλημμύρες στη Ρουμανία

Ακόμη δύο νεκροί από τις πλημμύρες στη Ρουμανία

Δύο άνθρωποι που θεωρούνταν αγνοούμενοι εντοπίστηκαν νεκροί στην επαρχία Βαλτσέα της Ρουμανίας που επλήγη από τις πλημμύρες. Τουλάχιστον 121 πόλεις και χωριά σε 12 επαρχίες της χώρας έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, ενώ περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στις επαρχίες Βαλτσέα, Γκόρι και Τίμις.

Δύο άνθρωποι που θεωρούνταν αγνοούμενοι εντοπίστηκαν νεκροί στην επαρχία Βαλτσέα της Ρουμανίας που επλήγη από τις πλημμύρες, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Γκαμπριέλ Οπρέα, μετά από σύσκεψη της ειδικής ομάδας καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης, στο Βουκουρέστι.

«Δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στους ποταμούς Γκόβορα και Τσέρνα, στις κωμοπόλεις Στοενέστι και Στροιέστι. Τουλάχιστον 121 πόλεις και χωριά σε 12 επαρχίες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες» ανέφερε ο κ. Οπρέα τονίζοντας ότι 711 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στις επαρχίες Βαλτσέα, Γκόρι και Τίμις.

Στα νερά ποταμών που υπερχείλισαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν βυθιστεί 464 σπίτια, κυρίως στις επαρχίες Τίμις, Ολτ και Βαλτσέα και έχουν προκληθεί σοβαρές καταστροφές σε τέσσερις εθνικούς αυτοκινητόδρομους, 22 επαρχιακούς και 44 αγροτικούς.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας, Μιρτσέα Ντούσα που επιτηρεί την κατάσταση στην περιοχή δυτικό Μπανάτ δήλωσε ότι τα δίκτυα υποδομών έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και οι κάτοικοι προληπτικά έχουν φύγει από τα σπίτια τους.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης, το βράδυ της Πέμπτης, έλαβαν μέρος 2.452 πυροσβέστες, αστυνομικοί και μέλη των ειδικών δυνάμεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024