Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νετανιάχου: Συνεχίζουμε μέχρι να καταστραφεί και η τελευταία σήραγγα της Χαμάς

Νετανιάχου: Συνεχίζουμε μέχρι να καταστραφεί και η τελευταία σήραγγα της Χαμάς

Άλλους 16.000 καλεί από την εφεδρεία το Ισραήλ διευρύνοντας το μέτωπο των επιχειρήσεων στη Γάζα. Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Θα σταματήσουμε μόνο όταν καταστραφεί και η τελευταία σήραγγα της Χαμάς. Με ή χωρίς εκεχειρία.» Την ίδια ώρα, το Τελ Αβίβ υπόσχεται έρευνα για το μακελειό σε σχολείο του ΟΗΕ.

Άλλους 16.000 καλεί από την εφεδρεία το Ισραήλ διευρύνοντας το μέτωπο των επιχειρήσεων στη Γάζα.

«Η κίνηση αυτή επιτρέπει την ανανέωση των χερσαίων δυνάμεων, καθώς οι νέοι έφεδροι θα αντικαταστήσουν αυτούς που ήδη πολεμούν στη Γάζα, ενώ αυξάνουν συνολικά τον αριθμό σε 86.000» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Στρατού.

Την ίδια ώρα, το Τελ Αβίβ υπόσχεται έρευνα για το μακελειό σε σχολείο του ΟΗΕ. Μιλώντας σε εκπομπή του BBC ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρκ Ρέγκεβ δήλωσε: «Θα ερευνήσουμε την υπόθεση. Δεν είναι ακόμα σαφές ότι ήταν δικά μας πυρά, αλλά αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι οι στρατιώτες μας δέχονται επίθεση από το σημείο.»

Τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκαν όταν χτυπήθηκε από σχολείο του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη βόρεια Γάζα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν ενημερωθεί 17 φορές για την ακριβή θέση του σχολείου και την παρουσία εκτοπισμένων αμάχων, και μάλιστα λίγες ώρες πριν την επίθεση, κατά δήλωση του ίδιου του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ο οποίος καταδίκασε τον «εξωφρεντικό και απαράδεκτο» βομβαρδισμό του σχολείου ζητώντας να καθοριστούν οι υπαίτιοι και να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναίσχυντο από το να επιτίθεσαι σε παιδιά που κοιμούνται» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Συνεχίζεται η επιχείρηση

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ, το οποίο συνεδρίαζε επί πέντε ώρες, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των επιθέσεων εναντίον των «στόχων τρομοκρατών» της Χαμάς και τη συνέχιση των επιχειρήσεων για την «εξουδετέρωση» των υπογείων σηράγγων που έχει κατασκευάσει το παλαιστινιακό κίνημα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του ισραηλινού εδάφους, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου πραγματοποιείται την Πέμπτη. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ξεκαθάρισε ότι η επιχείρηση δεν θα σταματήσει έως ότου καταστραφεί και η τελευταία σήραγγα της Χαμάς. «Με ή χωρίς εκεχειρία» διευκρίνισε.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς της Τετάρτης στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε σε 119, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα Ασραφ αλ-Κούντρα.

Αυξάνονται οι νεκροί

Στην τετάρτη εβδομάδα έχει μπει η σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς και οι νεκροί παλαιστίνοι έφτασαν τους 1.350, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 7.600.

Από την έναρξη των επιχειρήσεων έχουν χάσει τη ζωή τους 56 ισραηλινοί στρατιώτες και τρεις πολίτες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ, τα 3/4 των θυμάτων από την πλευρά των Παλαιστινίων είναι άμαχοι και από αυτούς οι 250 ήταν παιδιά.

Σχεδόν 240.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί και οι 200.000 φιλοξενούνται στα 85 καταφύγια που λειτουργεί ο ΟΗΕ στην περιοχή, ενώ οι υπόλοιποι διαμένουν σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024