Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναίκες και παιδιά ζώνει με εκρηκτικά η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Γυναίκες και παιδιά ζώνει με εκρηκτικά η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Η νιγηριανή αστυνομία συνέλαβε δύο ύποπτα μέλη της Μπόκο Χαράμ που ταξίδευαν έχοντας μαζί τους ένα κορίτσι δέκα ετών στο οποίο είχαν δέσει ζώνη με εκρηκτικά. Κινούνταν οδικώς στη βόρεια Νιγηρία, κοντά στην πόλη Κάνο όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται μπαράζ επιθέσεων αυτοκτονίας από γυναίκες-καμικάζι. Έφηβη πυροδότησε την Τετάρτη τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη σε πανεπιστήμιο της πόλης σκοτώνοντας έξι ανθρώπους.

Η νιγηριανή αστυνομία συνέλαβε δύο ύποπτα μέλη της Μπόκο Χαράμ που ταξίδευαν οδικώς έχοντας μαζί τους ένα κορίτσι δέκα ετών στο οποίο είχαν δέσει ζώνη με εκρηκτικά. Κινούνταν οδικώς στη βόρεια Νιγηρία, κοντά στην πόλη Κάνο όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται μπαράζ επιθέσεων αυτοκτονίας από γυναίκες-καμικάζι.

Στην τελευταία επίθεση, έφηβη πυροδότησε την Τετάρτη τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη σε πανεπιστήμιο της πόλης Κάνο, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους.

Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση αυτοκτονίας γυναίκας-καμικάζι που σημειώνεται στη μεγαλύτερη πόλη της Νιγηρίας σε διάστημα μικρότερο από μία εβδομάδα, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ωστόσο το Κάνο έχει βρεθεί κατ’ επανάληψη στο στόχαστρο της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ, η οποία επιδιώκει την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους.

Η χρησιμοποίηση γυναικών για επιθέσεις αυτοκτονίας φαίνεται ότι αποτελεί νέα τακτική της ισλαμιστικής οργάνωσης στην πόλη, αν και περιστασιακά έστελνε γυναίκες σε τέτοιες «επιχειρήσεις» σε άλλες περιοχές της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Τη Δευτέρα δύο γυναίκες ανατινάχτηκαν σε εμπορική έκθεση και σε ένα βενζινάδικο στο Κάνο σκοτώνοντας έναν άνθρωποι και τραυματίζοντας άλλους έξι.

Την Κυριακή άλλη μια γυναίκα είχε ανατιναχτεί με στόχο αστυνομικό τμήμα, χωρίς να προκαλέσουν θανάτους πέραν του δικού της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024