Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΑΤΟ: Περισσότερους στρατιώτες και όπλα μεταφέρει η Ρωσία στα σύνορα

ΝΑΤΟ: Περισσότερους στρατιώτες και όπλα μεταφέρει η Ρωσία στα σύνορα

Ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών και των όπλων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία αυξάνεται και έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις 12.000, δηλώνει ο στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ. Την ίδια στιγμή, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ζητά τον άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων στην τοποθεσία συντριβής της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Τουλάχιστον 19 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην περιοχή του Ντονέτσκ το τελευταίο 24ωρο, ανάμεσά τους παιδιά.

Ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών και των όπλων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία αυξάνεται και έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις 12.000, δηλώνει ο στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ. Την ίδια στιγμή, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ζητά τον άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων στην τοποθεσία συντριβής της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

«Παρακολουθούμε το υλικό αυτό να μεταφέρεται από την κεντρική στρατιωτική περιφέρεια της Ρωσίας στην περιοχή του Ροστόφ, όπου συγκεντρώνονται, εκπαιδεύονται και μετακινούνται προς τα σύνορα. Τους βλέπουμε στην απέναντι πλευρά των συνόρων» δήλωσε ο στρατηγός Μπρίντλαβ.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζονται και πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 31 τραυματίστηκαν στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και πολλά παιδιά, ανέφεραν αξιωματούχοι από την περιοχή που ελέγχεται από τους αυτονομιστές, οι οποίοι κατηγορούν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι βομβάρδισαν πολυκατοικίες.

Το Κίεβο και οι αντάρτες επιρρίπτουν οι μεν στους δε την ευθύνη για τα θύματα στην περιοχή.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας υποστηρίζουν ότι εκδίωξαν τους αντάρτες από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Αβντιίβκα, περίπου 10 χιλιόμετρα βόρεια του Ντονέτσκ. Στρατιώτες και αυτονομιστές μάχονται ακόμη για τον έλεγχο της πόλης Σαχτάρσκ, στα νότια του Ντονέτσκ.

Εν τω μεταξύ, στο Λουχάνσκ τουλάχιστον ένας κάτοικος σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από οβίδες.

Εξαιτίας των συγκρούσεων, οι παρατηρητές και οι διεθνείς ομάδες έρευνας εγκατέλειψαν για άλλη μια φορά την προσπάθειά τους να φτάσουν στην τοποθεσία όπου συνετρίβη η πτήση MH17 της Malaysia Airlines πριν από δύο εβδομάδες.

Οι ειδικοί θέλουν να ερευνήσουν την περιοχή για να εντοπίσουν τις υπόλοιπες σορούς των επιβατών του Boeing 777, το οποίο καταρρίφθηκε στις 17 Ιουλίου πάνω από την ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ζήτησε την Τετάρτη από τις ουκρανικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές «να σταματήσουν άμεσα» τις μάχες κοντά στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροπλάνο των Malaysia Airlines, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Στεφάν Ντιζαρίτς.

Ο Μπαν «καλεί όλες τις πλευρές να σταματήσουν άμεσα τις εχθροπραξίες κοντά στο σημείο της συντριβής, ώστε οι διεθνείς ομάδες να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στο σημείο χωρίς εμπόδια».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ υπογράμμισε ότι παραμένουν σοροί στο σημείο της συντριβής της πτήσης MH17, καθώς και «ζωτικής σημασίας στοιχεία». «Οι οικογένειες των θυμάτων αυτής της φοβερής τραγωδίας πρέπει να μπορέσουν να πενθήσουν […] Ο κόσμος ζητεί απαντήσεις, οι διεθνείς ομάδες πρέπει να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους» σημείωσε ο Μπαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024