Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τετράωρη εκεχειρία με νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας

Τετράωρη εκεχειρία με νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τετράωρης κατάπαυσης του πυρός που κήρυξε ο στρατός του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Η ανθρωπιστική εκεχειρία, την οποία, πάντως, απέρριψε η Χαμάς ξεκίνησε στις 15:00 και θα διαρκέσει έως τις 19:00. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό η εκεχειρία θα περιοριστεί μόνο σε ορισμένες περιοχές της Γάζας και δεν πρόκειται να επεκταθεί. Η Χαμάς απέρριψε την εκεχειρία του Ισραήλ.

Τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τετράωρης κατάπαυσης του πυρός που κήρυξε ο στρατός του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Συνολικά, 70 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ma’ an, το οποίο ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της σύγκρουσης σε περισσότερους από 1.300.

Διαβάστε επίσης

Η ανθρωπιστική εκεχειρία, την οποία, πάντως, απέρριψε η Χαμάς ξεκίνησε στις 15:00 και θα διαρκέσει έως τις 19:00. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό η εκεχειρία θα περιοριστεί μόνο σε ορισμένες περιοχές της Γάζας και δεν πρόκειται να επεκταθεί.

«Ο στρατός ενέκρινε μια προσωρινή εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας. Η εκεχειρία αυτή θα τηρηθεί από τις 15:00 ως τις 19:00 και δεν θα ισχύει στις περιοχές όπου οι στρατιώτες διεξάγουν ήδη επιχειρήσεις» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο στρατός ζητεί επίσης «από τους κατοίκους να μην επιστρέψουν στις περιοχές για τις οποίες έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης» και προειδοποιεί ότι θα απαντήσει «σε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης εναντίον ισραηλινών στρατιωτών ή πολιτών».

Ήδη από την έναρξη της εκεχειρίας έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ma’ an.

Η Χαμάς απέρριψε την εκεχειρία του ισραηλινού στρατού.

Το πρωί σημειώθηκε νέο μακελειό σε σχολείο του ΟΗΕ στο βόρειο τμήμα της Γάζας με 20 Παλαιστίνιους νεκρούς κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών.

Οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες του σχολείου της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, ανέφεραν πηγές της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών κατήγγειλε τον ισραηλινό στρατό για «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου». «Ζητώ από τη διεθνή κοινότητα να δεσμευθεί σε μια πολιτική δράση ώστε να τερματιστεί άμεσα η σφαγή που διαπράττεται» τόνισε ο Πιερ Κρέενμπιλ, επικεφαλής της UNRWA.

Η UNRWA ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε κρυψώνα με ρουκέτες σε ένα από τα σχολεία της στη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας «εκείνους» που τις τοποθέτησαν εκεί, χωρίς πάντως να δείξει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν θέσει ως στόχο των βομβαρδισμών εγκαταστάσεις της UNRWA κατά τη διάρκεια της 22ήμερης επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ το Ισραήλ έχει καταγγείλει κατά το παρελθόν ότι εγκαταστάσεις της UNRWA χρησιμοποιούνται για εχθρικούς σκοπούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024