Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφρικανές μηνύουν την BA για σεξουαλική κακοποίηση από πιλότο

Αφρικανές μηνύουν την BA για σεξουαλική κακοποίηση από πιλότο

Αγωγή κατά της British Airways ετοιμάζονται να καταθέσουν 16 κορίτσια και νεαρές γυναίκες από την Αφρική, 8 έως 20 ετών, οι οποίες καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από πιλότο της αεροπορικής εταιρείας. Οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι οι βρετανικές αερογραμμές θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνες για τις πράξεις του συγκυβερνήτη Σάιμον Γουντ, ο οποίος σκοτώθηκε το 2013, δύο εβδομάδες πριν εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Αγωγή κατά της British Airways ετοιμάζονται να καταθέσουν 16 κορίτσια και νεαρές Αφρικανές, από 8 έως 20 ετών, οι οποίες καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από πιλότο της αεροπορικής εταιρείας σε αφρικανικά σχολεία και ορφανοτροφεία.

Οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι οι βρετανικές αερογραμμές θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνες για τις πράξεις του συγκυβερνήτη Σάιμον Γουντ, ο οποίος κατηγορείται ότι προέβη σε αυτές σε ενδιάμεσους σταθμούς πτήσεων στην Κένυα, την Ουγκάντα και την Τανζανία.

Ο 54χρονος Γουντ σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από τρένο τον Αύγουστο του 2013, δύο εβδομάδες πριν εμφανιστεί στο δικαστήριο, κατηγορούμενος για ασέλγεια και παραγωγή άσεμνων φωτογραφιών παιδιών.

«Ισχυριζόμαστε ότι ο Γουντ ήταν σε θέση να κακοποιήσει τα θύματά του λόγω της θέσης του στην εταιρεία και κυρίως μέσω της ενασχόλησής του με το κοινοτικό έργο της» δήλωσε η Νίκολα Μάρσαλ, δικηγόρος στην εταιρεία Leigh Day, η οποία εκπροσωπεί 16 ενάγουσες, ηλικίας από 8 έως 20 ετών, που καταγγέλλουν ότι έχουν πέσει θύματά του.

«Τα σχολεία και τα ορφανοτροφεία, στα οποία φοιτούσαν ή φιλοξενούνταν οι πελάτισσές μας χρηματοδοτούνταν όλα από φιλανθρωπικές δωρεές της αεροπορικής εταιρείας και ο Γουντ κατείχε ρόλο-κλειδί στην διανομή αυτών των δωρεών για λογαριασμό της British Airways» ανέφερε η ίδια.

Ομάδα εκπροσώπων της δικηγορικής εταιρείας θα συναντηθεί με άλλα πιθανά θύματα του Γουντ στην Κένυα και στην Ουγκάντα μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, πρόσθεσε η Μάρσαλ.

«Σοκαριστήκαμε και εκπλαγήκαμε στο άκουσμα αυτών των κατηγοριών εις βάρος του Σάιμον Γουντ, οι οποίες φέρεται να συνδέονται με τη συμμετοχή του σε δραστηριότητες που αφορούν παιδιά εντελώς άσχετες με την θέση του ως εργαζομένου στην British Airways» αναφέρει ο βρετανικός εθνικός αερομεταφορέας σε ανακοίνωσή του.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί από δικαστήριο του Λονδίνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024