Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάμερον προς παράνομους μετανάστες: Θα σας στείλουμε στη χώρα σας

Κάμερον προς παράνομους μετανάστες: Θα σας στείλουμε στη χώρα σας

Άμεση προειδοποίηση προς τους παράνομους μετανάστες απηύθυνε την Τρίτη ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον. «Θα σας βρούμε και θα σιγουρευτούμε ότι θα σταλείτε πίσω στη χώρα από την οποία ήρθατε» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός, την ώρα που Εργατικοί και Ukip στρέφονται εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι οι περικοπές στα επιδόματα των ευρωπαίων μεταναστών που ανακοίνωσε δεν ήταν αρκετά μεγάλες.

Άμεση προειδοποίηση προς τους παράνομους μετανάστες απηύθυνε την Τρίτη ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Θα σας βρούμε και θα σιγουρευτούμε ότι θα σταλείτε πίσω στη χώρα από την οποία ήρθατε» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός, την ώρα που Εργατικοί και Ukip στρέφονται εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι οι περικοπές στα επιδόματα των ευρωπαίων μεταναστών που ανακοίνωσε δεν ήταν αρκετά μεγάλες.

Σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί την ανασφάλεια που προκαλεί η μετανάστευση στη Βρετανία και να αποσπάσει ψηφοφόρους από το Ukip κινούμενος προς τα δεξιά, ο Κάμερον έχει αυξήσει την αντιμεταναστευτική ρητορική του.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο βρετανός πρωθυπουργός απείλησε τους παράνομους μετανάστες με απέλαση.

«Όταν σας βρούμε -και θα σας βρούμε- θα σιγουρευτούμε ότι θα σταλείτε πίσω στη χώρα από την οποία ήρθατε» είπε.

«Είναι δίκαιο να γνωρίζει ο βρετανικός λαός ότι έχουμε ένα δίκαιο σύστημα μετανάστευσης που λέει στον κόσμο: εάν είστε εδώ παράνομα, πρέπει να επιστρέψετε σπίτι σας» τόνισε ο Κάμερον.

Την Τρίτη, ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι θα σιγουρευτεί ότι οι μετανάστες από την ΕΕ θα μπορούν να κάνουν αίτηση για επιδόματα για ένα διάστημα έως τρεις μήνες -από έξι που είναι σήμερα-, εκτός και εάν υπάρχουν σοβαρές εργασιακές προοπτικές.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αυτό το μέτρο θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων λιρών, γεγονός που θα ανακουφίσει οικονομικά τους βρετανούς φορολογούμενους.

Η Ιβέτ Κούπερ, σκιώδης υπουργός Εσωτερικών είπε ότι έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τότε που οι Εργατικοί κάλεσαν να υπάρξει «ψαλίδι» στα επιδόματα των νέων μεταναστών.

«Σε αυτό το διάστημα έχουμε ακούσει ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων από τους Τόρις, αλλά έχουμε δει λίγα στο πεδίο των πράξεων» είπε η Κούπερ.

«Πίσω από τη ρητορική, η πραγματική εικόνα της κυβέρνησης στη μετανάστευση είναι εκείνη της αποτυχίας» είπε, τονίζοντας ότι η διαφορά δηλαδή αυτών που ήρθαν στη χώρα σε σχέση με αυτούς που έφυγαν αυξάνεται, «παρά τις υποσχέσεις του Ντέιβιντ Κάμερον να τη μειώσει στις δεκάδες χιλιάδες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024