Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Υπό έρευνα για διαφθορά ο πρώην διοικητής των υπηρεσιών ασφαλείας

Κίνα: Υπό έρευνα για διαφθορά ο πρώην διοικητής των υπηρεσιών ασφαλείας

Στο στόχαστρο έρευνας για διαφθορά μπήκε ο Ζου Γιονγκάνγκ, πρώην διοικητής της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας της Κίνας. Ο Ζου, 71 ετών, είναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος του κινεζικού καθεστώτος που εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς μετά την άνοδο στην εξουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος το 1949. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζου είχε στενές σχέσεις με τον πρώην ισχυρό άνδρα της Κίνας, Μπο Σιλάι.

Στο στόχαστρο έρευνας για διαφθορά μπήκε ο Ζου Γιονγκάνγκ, πρώην διοικητής της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας της Κίνας.

Ο Ζου Γιονγκάνγκ υπήρξε διοικητής των υπηρεσιών ασφαλείας της Κίνας επί δέκα χρόνια, ως το 2012, οπότε συνταξιοδοτήθηκε, ενώ υπήρξε και μέλος της μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας.

Πρόκειται για έναν από τους πιο ισχυρούς άνδρες του καθεστώτος κατηγορείται για «σοβαρές πειθαρχικές παραβάσεις», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, ένας ευφημισμός που χρησιμοποιείται συνήθως για κατηγορίες διαφθοράς.

Ο Ζου, 71 ετών, είναι το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος του κινεζικού καθεστώτος που εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς μετά την άνοδο στην εξουσία του Κομμουνιστικού Κόμματος το 1949.

Έρευνα της εσωτερικής αστυνομίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας είχε ξεκινήσει εναντίον του Ζου ήδη από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας, ενώ ο ίδιος είχε ουσιαστικά τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Ζου είχε στενές σχέσεις με τον Μπο Σιλάι, πρώην μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΚ που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2013 για διαφθορά, ενώ την εποχή εκείνη υπήρχαν υπόνοιες ότι δίστασε να κινηθεί εναντίον του Μπο.

Επίσης, είχε κεντρικό ρόλο στην «φράξια του πετρελαίου», ένα δίκτυο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της πετρελαϊκής βιομηχανίας οι οποίοι απέκτησαν τεράστιες περιουσίες και δημιούργησαν ισχυρές πολιτικές σχέσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024