Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Νεκροί 19 άμαχοι σε συγκρούσεις στα ανατολικά

Ουκρανία: Νεκροί 19 άμαχοι σε συγκρούσεις στα ανατολικά

Τουλάχιστον 19 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ ουκρανικών στρατευμάτων και φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Εντός της ημέρας πρόκειται να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος στο Λουχάνσκ για έξι ώρες προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν με ασφάλεια, αλλά οι αρχές έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν απολύτως την ασφάλεια των αμάχων.

Τουλάχιστον 19 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ ουκρανικών στρατευμάτων και φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην πόλη Χορλίβκα, ένα από τα πολλά σημεία όπου σημειώνονται σφοδρές μάχες τις τελευταίες ημέρες.

Στην πόλη Λουχάνσκ, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από βόμβα που έπληξε οίκο ευγηρίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τις δυνάμεις των ανταρτών προς τα δύο μεγαλύτερα προπύργιά τους, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ και επιδιώκουν να τους περικυκλώσουν σε πολλά σημεία, περιλαμβανομένης της ευρύτερης περιοχής όπου συνετρίβη το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών στις 17 Ιουλίου.

Πηγή των αυτονομιστών στο Ντονέτσκ είπε ότι ενισχύσεις που μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό και αντάρτες διέσχισαν τα κοντινά σύνορα με τη Ρωσία και πέρασαν στην Ουκρανία, γεγονός που το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ωστόσο, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

Οι ηγέτες των αυτονομιστών επιμένουν δημοσίως ότι δεν τους προμηθεύει η Μόσχα, ενώ και η Ρωσία διαψεύδει τις κατηγορίες της Δύσης ότι τους υποστηρίζει, παρέχοντάς τους οπλισμό και στρατεύματα.

Εντός της ημέρας πρόκειται να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος στο Λουχάνσκ για έξι ώρες προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν με ασφάλεια, αλλά οι αρχές έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν απολύτως την ασφάλεια των αμάχων.

Τα Ηνωμένα Έθνη υποστηρίζουν ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει την νότια Ουκρανία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις.

Η διεθνής ομάδα ερευνητών, περιλαμβανομένων 38 Ολλανδών και 12 Αυστραλών αστυνομικών, θα επιχειρήσουν ξανά να μεταβούν στον τόπο της συντριβής, καθώς οι συγκρούσεις στην περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών δεν τους επέτρεψαν την πρόσβαση τις δύο τελευταίες ημέρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024