Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίμα παιδιών από βόμβες σε παιδική χαρά και στο νοσοκομείο της Γάζας

Αίμα παιδιών από βόμβες σε παιδική χαρά και στο νοσοκομείο της Γάζας

Αίμα παιδιών κύλησε και πάλι στη Γάζα, πρώτη ημέρα της γιορτής του Έιντ αλ-Φιντρ, με βόμβες να σκορπούν το θάνατο σε παιδική χαρά προσφυγικού καταυλισμού και τις εγκαταστάσεις του κεντρικού νοσοκομείου στην Πόλη της Γάζας. Τουλάχιστον δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, οι οκτώ παιδιά. Παράλληλα, τέσσερις Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή όταν πυρά από τη Γάζα έπληξαν κιμπούτς κοντά στα σύνορα.

Αίμα παιδιών κύλησε και πάλι στη Γάζα, πρώτη ημέρα της γιορτής του Έιντ αλ-Φιντρ, με πολλούς να χαρακτηρίζουν τις επιθέσεις στις εγκαταστάσεις του κεντρικού νοσοκομείου της Γάζας και σε παιδική χαρά προσφυγικού καταυλισμού ως τη «σφαγή του Έιντ».

Τουλάχιστον δέκα Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στις δύο επιθέσεις, σύμφωνα με νοσοκομειακές παλαιστινιακές πηγές. Οκτώ από τα θύματα είναι παιδιά.

Άλλοι δέκα Παλαιστίνοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε άλλα σημεία της Γάζας τη Δευτέρα. Πέντε άνθρωποι, οι τρεις ήταν ανήλικοι, έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του ισραηλινού πυροβολικού που ισοπέδωσαν ένα σπίτι στην Τζαμπαλίγια.

Στο νοσοκομείο του προσφυγικού καταυλισμού Ντέιρ αλ Μπάλαχ οι γιατροί έφεραν στον κόσμο με καισαρική ένα πρόωρο βρέφος μία ώρα μετά το θάνατο της μητέρας του, η οποία καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια του σπιτιού της.

Προσοχή, το φωτορεπορτάζ περιέχει σκληρό περιεχόμενο

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις στην παιδική χαρά και το νοσοκομείο οφείλονται σε ρουκέτες παλαιστινίων ενόπλων -και συγκεκριμένα μαχητών της Ισλαμικής Τζιχάντ- που δεν βρήκαν τον στόχο τους και αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τα πλήγματα.

Ωστόσο, παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν για τις επιθέσεις ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι βόμβες έπληξαν κλινική του νοσοκομείου αλ-Σίφα, η οποία βρισκόταν κοντά στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου, ενώ ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων ανέφερε ζημιές και στην ίδια την πύλη.

Σε μία άλλη επίθεση, βόμβες έπληξαν παιδική χαρά στον προσφυγικό καταυλισμό αλ-Σάτι στην βόρεια Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν αρκετά παιδιά, τα οποία έπαιζαν φορώντας τα καλά τους, με αφορμή την έναρξη της γιορτής Έιντ αλ-Φιντρ που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ma’ an, που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον 40 άτομα τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση.

Με τηλεφωνικές κλήσεις και με αποστολή μηνυμάτων μέσω κινητών τηλεφώνων, οι κάτοικοι της Σατζάγια, του Ζεϊτούν και τις ανατολικής Τζαμπαλίγια, κλήθηκαν να εκκενώσουν αμέσως την περιοχή και να καταφύγουν στην Πόλη της Γάζας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, τέσσερις Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους, όταν πυρά από τη Γάζα έπληξαν κοινότητα στο Ισραήλ, στην περιοχή του Εσκόλ. Άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Η Χαμάς ανέβασε τον αριθμό των τραυματιών σε δέκα και ανέφερε ότι είναι στρατιώτες.

Σειρήνες ήχησαν το απόγευμα της Δευτέρας σε πολλές περιοχές του Ισραήλ.

Παλαιστίνιοι ένοπλοι διείσδυσαν στο Ισραήλ από τη Γάζα και έφτασαν σε χωριό κοντά στα σύνορα, πριν απωθηθούν από τον ισραηλινό στρατό. Οι μαχητές άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετά θύματα. Ο ισραηλινός στρατός απάντησε στα πυρά.

Σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση, οι πέντε μαχητές σκοτώθηκαν. Ωστόσο, η Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι ένοπλοι σκότωσαν δέκα ισραηλινούς στρατιώτες πριν επιστρέψουν στη Γάζα ασφαλείς. Η Haaretz αναφέρει ότι είναι πιθανό κάποιοι από τους ενόπλους να επέστρεψαν στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι ένοπλοι μπήκαν στο Ισραήλ από υπόγεια σήραγγα.

Τη Δευτέρα σποραδικές επιθέσεις σημειώνονταν στη Γάζα. Στη διάρκεια της νύχτας δεν είχαν πραγματοποιηθεί αεροπορικές επιδρομές, αλλά αυτές επαναλήφθηκαν το πρωί, με θύματα δύο Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους και ένα τετράχρονο αγόρι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024