Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη των νεκρών της πτήσης ΑΗ5017

Γαλλία: Τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη των νεκρών της πτήσης ΑΗ5017

Τριήμερο εθνικό πένθος, από τη Δευτέρα, στη μνήμη των θυμάτων της πτήσης ΑΗ5017 ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, μετά την τρίωρη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο των Ηλυσίων με συγγενείς των θυμάτων. Η Γαλλία θρηνεί τα περισσότερα θύματα, καθώς οι 54 από τους 118 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Air Algerie ήταν γάλλοι υπήκοοι.

Τριήμερο εθνικό πένθος, από τη Δευτέρα, στη μνήμη των θυμάτων της πτήσης ΑΗ5017 ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, μετά την τρίωρη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο των Ηλυσίων με συγγενείς των θυμάτων.

Η Γαλλία θρηνεί τα περισσότερα θύματα, καθώς οι 54 από τους 118 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Air Algerie ήταν γάλλοι υπήκοοι.

Στο τρίτο κατά σειρά τηλεοπτικό διάγγελμά του από την ημέρα της αεροπορικής τραγωδίας στο βόρειο Μάλι, ο Φρανσουά Ολάντ δεσμεύτηκε ότι οι σοροί των θυμάτων θα μεταφερθούν στη Γαλλία, προσθέτοντας πως θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε οι συγγενείς των νεκρών να μεταβούν στον τόπο όπου χάθηκαν οι δικοί τους, κάτι που ίσως απαλύνει τον πόνο τους.

Ανακοίνωσε, επίσης, πως στο σημείο της συντριβής θα ανεγερθεί μνημείο προκειμένου «να μην ξεχάσει κανείς ότι σε αυτό το σημείο χάθηκαν 118 άνθρωποι».

Σύμφωνα με το Reuters, ο Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε ότι το δυστύχημα πιθανότατα οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, αλλά περισσότερα στοιχεία θα υπάρξουν μόλις ολοκληρωθούν οι δύο ανεξάρτητες έρευνες εμπειρογνωμόνων που ήδη ξεκίνησαν.

Το Σάββατο, η δύναμη του ΟΗΕ που επιχειρεί στο Μάλι και που βοηθά στις έρευνες ανακοίνωσε ότι βρέθηκε και το δεύτερο «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους, τύπου MD-83.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024