Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκλεισε για λόγους ασφαλείας η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τρίπολη

Έκλεισε για λόγους ασφαλείας η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τρίπολη

Στην εκκένωση της πρεσβείας τους στην Τρίπολη, για λόγους ασφαλείας, προχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την αναζωπύρωση των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων ομάδων. Όλοι οι υπάλληλοι της πρεσβείας μεταφέρθηκαν στην Τυνησία, απ' όπου θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ.

Στην εκκένωση της πρεσβείας τους στην Τρίπολη, για λόγους ασφαλείας, προχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την αναζωπύρωση των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων ομάδων. Όλοι οι υπάλληλοι της πρεσβείας μεταφέρθηκαν στην Τυνησία, απ’ όπου θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ.

Η απομάκρυνση του προσωπικού της πρεσβείας υπογραμμίζει την επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Λιβύης, ύστερα από δύο εβδομάδες συγκρούσεων ανάμεσα αντάρτες.

Στο προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ περιλαμβάνονται αμερικανοί πεζοναύτες. Η μεταφορά του προσωπικού έγινε από ξηράς, με μαχητικά F-16 και ελικόπτερα Osprey να παρέχουν κάλυψη.

Σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο ανέφερε ότι η μεταφορά του προσωπικού στην Τυνησία διήρκεσε πέντε ώρες και στο διάστημα αυτό δεν σημειώθηκε κάποιο επεισόδιο.

Και η Άγκυρα όμως αποφάσισε να απομακρύνει περίπου 700 τούρκους εργαζόμενους στη χώρα, για λόγους ασφάλειας. Την απόφαση της Τουρκίας έκανε γνωστή στους δημοσιογράφους ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, λίγο πριν τη συνάντηση στο Παρίσι με ομολόγους του για την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024