Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πρώτες εικόνες από την πτήση AH5017 - Κανένας επιζών στα συντρίμμια

Οι πρώτες εικόνες από την πτήση AH5017 – Κανένας επιζών στα συντρίμμια

«Κανένας επιζών» στα συντρίμμια του αεροπλάνου της Air Algerie που συνετρίβη στο βόρειο Μάλι, ανακοίνωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, διευκρινίζοντας ότι βρέθηκε ένα μαύρο κουτί του αεροπλάνου. Ως πιθανότερη αιτία της συντριβής, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 116 άτομα,  θεωρούνται οι κακές καιρικές συνθήκες. Δείτε τις πρώτες εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας.

«Κανένας επιζών» στα συντρίμμια του αεροπλάνου της Air Algerie που συνετρίβη χθες, Πέμπτη, στο βόρειο Μάλι, ανακοίνωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, διευκρινίζοντας ότι βρέθηκε ένα μαύρο κουτί του αεροπλάνου. Ως πιθανότερη αιτία της συντριβής θεωρούνται οι κακές καιρικές συνθήκες. Στο σημείο της τραγωδίας, όπου έχασαν τη ζωή τους 116 άνθρωποι, μεταβαίνει ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο.

«Δεν υπάρχει δυστυχώς κανένας επιζών», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ σε μια σύντομη τηλεοπτική εμφάνισή του. «Ένα μαύρο κουτί ανακτήθηκε και εστάλη στην Γκάο», στο βόρειο Μάλι, από τους γάλλους στρατιώτες που έχουν αποκλείσει τη ζώνη, πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως το μαύρο κουτί «θα μπορέσει συνεπώς να εξετασθεί το συντομότερο».

Δείτε τις πρώτες εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας που κατέγραψε ερασιτεχνικό βίντεο και μετέδωσε το France 2.

Το αεροπλάνο της Air Algerie συνετρίβη χθες, Πέμπτη, με 116 επιβαίνοντες, περίπου 50 από τους οποίους ήταν Γάλλοι, λιγότερο από μια ώρα αφότου απογειώθηκε από την Ουαγκαντούγκου με προορισμό το Αλγέρι.

Ο γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι συμφώνησε με τον ομόλογό του στο Μάλι Ιμπραχίμ Αμπουμπακάρ Κεϊτά «να συνεργαστούν στενά» ώστε να διαφωτιστούν οι συνθήκες της συντριβής του αεροπλάνου.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία για να βρεθεί η αλήθεια για την τραγωδία της πτήσης AH5017, να διευκολυνθεί η έρευνα και να διασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες για τον επαναπατρισμό των σορών των θυμάτων».

Ο γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε επίσης τον ομόλογό του για τη συνεργασία «της χώρας του» όσον αφορά την «ασφάλεια της περιοχής που εντοπίστηκαν» τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

«Αυτό που ξέρουμε ήδη είναι ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου είναι συγκεντρωμένα σ’ ένα περιορισμένο χώρο, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαγάγουμε συμπεράσματα. Υπάρχουν υποθέσεις και κυρίως σε σχέση με τον καιρό, αλλά δεν αποκλείουμε καμιά διότι θέλουμε να μάθουμε τα πάντα γι’ αυτό που συνέβη» πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

Το ισπανικό πλήρωμα του αεροπλάνου είχε στείλει σήμα ότι αλλάζει πορεία «εξαιτίας ιδιαίτερα δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών», είχε δηλώσει χθες ο γάλλος πρόεδρος.

Οι πρώτοι γάλλοι στρατιώτες, που είχαν αναχωρήσει οδικώς στη διάρκεια της νύκτας από την Γκάο, έφθασαν σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή του βορείου Μάλι όπου συνετρίβη το αεροπλάνο. Περίπου 100 άνδρες που επιβαίνουν σε περίπου 30 οχήματα αναχώρησαν από την Γκάο μόλις τα συντρίμμια του αεροπλάνου εντοπίσθηκαν από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper του γαλλικού στρατού.

«Τα χαράματα, τα πρώτα στοιχεία του χερσαίου αποσπάσματος έφθασαν επιτόπου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτελείου συνταγματάρχης Ζιλ Ζαρόν. Ελικόπτερα τα οποία μετέφεραν περίπου 20 γάλλους στρατιώτες είχαν προσγειωθεί προηγουμένως στον τόπο της συντριβής. «Όταν φθάσαμε, δεν υπήρχε κανείς», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Το Γκόσι βρίσκεται περί τα 100χλμ νοτιοδυτικά του Γκάο, της μεγαλύτερης πόλης του βόρειου Μάλι.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Air Algerie Κάρα Τέρκι, 51 από τους επιβάτες ήταν Γάλλοι.

Το MD83 είχε επιθεωρηθεί από τις γαλλικές αρχές πριν από δυο-τρεις μέρες και ήταν «σε καλή κατάσταση» δήλωσε ο διευθυντής της Γενικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας, Πατρίκ Γκαντίλ.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν επίσης, 24 πολίτες της Μπουρκίνα Φάσο, πάνω από δέκα Λιβανέζοι, τέσσερις από την Αλγερία, δύο από το Λουξεμβούργο, καθώς και ένας Βέλγος, ένας Ουκρανός, ένας Ελβετός, ένας Νιγηριανός, ένας Καμερουνέζος και ένας Ρουμάνος υπήκοος. Τα μέλη του πληρώματος ήταν Ισπανοί.

Δεκαπέντε από τους Γάλλους επιβάτες θα μετεπιβιβάζονταν στο Αλγέρι σε άλλο αεροπλάνο με προορισμό το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού. Στο αεροδρόμιο έχει βρίσκεται ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων για να στηρίξει τις οικογένειές τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024