Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΙΑΤΑ: Ο κόσμος αναρωτιέται, αλλά το αεροπλάνο είναι το ασφαλέστερο μέσον

ΙΑΤΑ: Ο κόσμος αναρωτιέται, αλλά το αεροπλάνο είναι το ασφαλέστερο μέσον

Την παρέμβαση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) προκάλεσε η «μαύρη εβδομάδα» στην αεροπορική μετακίνηση με 460 νεκρούς σε τρία διαφορετικά δυστυχήματα. Ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ διαβεβαίωσε ότι η Ένωση θα κάνει τα πάντα για την ασφάλεια των αερομεταφορών, επαναλαμβάνοντας ότι το αεροπλάνο εξακολουθεί να είναι το ασφαλέστερο μέσον.

Την παρέμβαση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) προκάλεσε η «μαύρη εβδομάδα» στην αεροπορική μετακίνηση με 460 νεκρούς σε τρία διαφορετικά δυστυχήματα.

«Με τρεις τραγωδίες που σημειώθηκαν τόσο σύντομα η μία μετά την άλλη, ο κόσμος εύλογα θα αναρωτιέται για την ασφάλεια των αερομεταφορών» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο Τόνι Τάιλερ, ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ.

«Ο μεγαλύτερος σεβασμός εκ μέρους μας προς τη μνήμη των θυμάτων είναι να κάνουμε τα πάντα στο πλαίσιο της αναζήτησης των αιτίων (των δυστυχημάτων) και να λάβουμε μέτρα ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια. Και παρά τα γεγονότα των τελευταίων επτά ημερών, οι αερομεταφορές είναι ασφαλείς» πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Τάιλερ ακολουθούν μία «μαύρη εβδομάδα» για τη βιομηχανία των αερομεταφορών.

Στις 17 Ιουλίου, Boeing της Malaysia Airlines συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών -πιθανόν να καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους/αέρος- με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 298 επιβαίνοντες.

Την Τετάρτη, αεροπλάνο της εταιρείας της Ταϊβάν TransAsia Airways συνετρίβη στα νοτιοδυτικά της χώρας, προκαλώντας το θάνατο σε 48 ανθρώπους.

Την Παρασκευή εντοπίστηκαν στην περιοχή Γκόσι του Μαλί τα συντρίμμια αεροσκάφους που εκτελούσε δρομολόγιο για λογαριασμό της Air Algerie και στο οποίοι επέβαιναν 116 άτομα.

Ο Τάιλερ είπε ότι ο αριθμός των θυμάτων αεροπορικών δυστυχημάτων φέτος ξεπέρασε ήδη τους 210 θανάτους που καταγράφηκαν το 2013.

«Ακόμη κι έτσι όμως, μία από τις ασφαλέστερες ενέργειες που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο. Το να προφυλάσσουμε τους πελάτες μας από κάθε κακό μεταφέροντάς τους ανά τον κόσμο είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας για την αποστολή της βιομηχανίας των αερομεταφορών» τόνισε ο Τάιλερ.

Η IATA εκπροσωπεί 240 αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο, δηλαδή είναι υπεύθυνη για το 84% των συνολικών αερομεταφορών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024