Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία: «Δεν έχουν αλλοιωθεί» τα μαύρα κουτιά της πτήσης MH17

Ολλανδία: «Δεν έχουν αλλοιωθεί» τα μαύρα κουτιά της πτήσης MH17

Δύο αεροσκάφη που μετέφεραν άλλες 78 σορούς θυμάτων της κατάρριψης της πτήσης MH17 προσγειώθηκαν την Πέμπτη στην Ολλανδία, όπου θα λάβει χώρα η μακρά διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων από διεθνή ομάδα ειδικών ιατροδικαστών. Την ίδια στιγμή, οι ερευνητές που εξετάζουν την κατάρριψη της πτήσης ανακοινώνουν πως κανένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών δεν φέρει ενδείξεις αλλοίωσης.

Δύο αεροσκάφη που μετέφεραν άλλες 78 σορούς θυμάτων της κατάρριψης της πτήσης MH17 προσγειώθηκαν την Πέμπτη στην Ολλανδία, όπου θα λάβει χώρα η μακρά διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων από διεθνή ομάδα ειδικών ιατροδικαστών.

Την ίδια στιγμή, οι ερευνητές που εξετάζουν την κατάρριψη της πτήσης ανακοινώνουν πως κανένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών δεν φέρει ενδείξεις αλλοίωσης.

Τα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, ένα ολλανδικό και ένα αυστραλιανό, που μετέφεραν συνολικά 74 φέρετρα, προσγειώθηκαν γύρω στις 18:45 (ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν στη νότια Ολλανδία.

Έπειτα από μία επίσημη τελετή, όπως ακριβώς έγινε με τις πρώτες σορούς που έφθασαν την Τετάρτη, τα φέρετρα μεταφέρθηκαν με νεκροφόρες σε στρατιωτική βάση στο Χίλβερσουμ, κοντά στο Άμστερνταμ, όπου θα λάβει χώρα η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων.

Ογδόντα ειδικοί ιατροδικαστές από τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Βρετανία, την Αυστραλία, την Ινδονησία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Μαλαισία θα βοηθήσουν 120 Ολλανδούς ειδικούς στη αναγνώριση των θυμάτων, διαδικασία που πιθανόν θα διαρκέσει μήνες.

Επικεφαλής της έρευνας έχει τεθεί το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (DSF), το οποίο συντονίζει ομάδα 24 ερευνητών από την Ουκρανία, τη Μαλαισία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Ρωσία, όπως και τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας.

Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη το Συμβούλιο ανέφερε ότι αντλήθηκαν επιτυχώς τα δεδομένα από το δεύτερο κουτί, τον Καταγραφέα Στοιχείων Πτήσης (FDT), από τους Βρετανούς ειδικούς που έχουν αναλάβει την εξέταση των μαύρων κουτιών.

Δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις ότι υπήρξε παρέμβαση στον Καταγραφέα Στοιχείων Πτήσεων, όπως και στο πρώτο μαύρο κουτί, τον Αποτυπωτή Ομιλίας Θαλάμου Διακυβέρνησης (CVR), που ελέγχθηκε

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές παρέδωσαν τα μαύρα κουτιά τέσσερις ημέρες μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους και το θάνατο των 298 επιβαινόντων του, στην πλειονότητά τους Ολλανδοί πολίτες, εξ ου και η Ολλανδία ανέλαβε επικεφαλής της έρευνας.

Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει τους φιλορώσους για αλλοίωση δεδομένων των μαύρων κουτιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024