Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πτήση ΜΗ17: «Κατά λάθος» η κατάρριψη του αεροσκάφους από αυτονομιστές;

Πτήση ΜΗ17: «Κατά λάθος» η κατάρριψη του αεροσκάφους από αυτονομιστές;

Νέες εκτιμήσεις σχετικά με την κατάρριψη του Boeing έδωσαν στη δημοσιότητα αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, λέγοντας ότι το αεροσκάφος μπορεί να καταρρίφθηκε «κατά λάθος» από τους αυτονομιστές, που το πέρασαν για άλλου είδος αεροπλάνο. Βάσει των νέων στοιχείων, δεν επιβεβαιώνεται η άμεση ανάμειξη της Ρωσίας στο γεγονός.

Νέες εκτιμήσεις σχετικά με την κατάρριψη του Boeing έδωσαν στη δημοσιότητα αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, λέγοντας ότι το αεροσκάφος μπορεί να καταρρίφθηκε «κατά λάθος» από τους αυτονομιστές, που το πέρασαν για άλλου είδους αεροπλάνο.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, υπάρχει βεβαιότητα ότι το αεροπλάνο επλήγη από πύραυλο SA-11, ο οποίος εκτοξεύθηκε από την ανατολική Ουκρανία, σε περιοχή όπου τους τελευταίους μήνες υπήρχε έντονη ροή όπλων από τη Ρωσία προς τους αυτονομιστές.

«Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε υπό συνθήκες που οι Ρώσοι βοήθησαν να δημιουργηθούν» ανέφερε ένας αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Από τα δεδομένα των αμερικανικών υπηρεσιών προκύπτει ότι την ώρα που καταρρίφθηκε το Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, πύραυλος εδάφους-αέρος «έφυγε» από την πόλη Σνίζνε, όπου το τελευταίο διάστημα διεξάγονται σκληρές μάχες των ουκρανικών δυνάμεων με τους αυτονομιστές.

Κάτοικοι στην πόλη Τόρεζ δήλωσαν ότι την ημέρα που έπεσε το αεροπλάνο είδαν ένα φορτηγό να διασχίζει την πόλη, μεταφέροντας μια συστοιχία πυραύλων. Ένας κάτοικος της Τόρεζ δήλωσε μάλιστα ότι του έκανε εντύπωση το συγκεκριμένο σύστημα, καθώς δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο τους μήνες που διαρκεί η σύγκρουση.

Κατά τον ίδιο, ώρες αργότερα ένα φορτηγό παρόμοιο με εκείνο που διέσχισε το δρόμο, επέστρεψε χωρίς τη συστοιχία.

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τα όσα είχαν δηλώσει τις προηγούμενες μέρες Ουκρανοί των μυστικών υπηρεσιών σχετικά με συνομιλίες ανταρτών που αναφέρονταν στην κατάρριψη του αεροπλάνου.

Η επεξεργασία των συγκεκριμένων δεδομένων συνεχίζεται.

Τέλος, οι αμερικανοί έδωσαν στη δημοσιότητα και αεροφωτογραφίες με αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν κέντρο εκπαίδευσης των αυτονομιστών εντός του ρωσικού εδάφους. Εκεί, σύμφωνα με τους ίδιους, οι αντάρτες μάθαιναν και το πώς να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα πυραυλικά συστήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024